Hlavní obsah

Kladno - Vítkovice 3:2Kladnu zajistil vítězství nad Vítkovicemi v prodloužení Kuchler

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Horna 1 : 0
15. Nedvěd 2 : 0
28. Hruška 2 : 1
41. Vala 2 : 2
64. Kuchler 3 : 2

KLADNO

V každém ze tří předchozích soubojů mezi hokejisty Kladna a Vítkovic padlo alespoň šest branek, v posledním měření sil v základní části se museli fanoušci na kladenském stadiónu spokojit s pěti. Domácí hokejisté porazili ve 44. kole extraligy Vítkovice 3:2 v prodloužení, když vítěznou branku vstřelil Jiří Kuchler. Kladno v posledních patnácti zápasech pouze jednou nebodovalo.

Článek

Kladenští ukázali, že jim po dobrých výsledcích od začátku roku nechybí sebevědomí. Už ve druhé minutě se až před Pruska proháčkoval Gulaš, o chvíli později zase po do dobré kombinaci prověřil vítkovického brankáře Horna. Stejný hráč otevřel skóre v sedmé minutě, kdy dostal křížnou přihrávku od Hájka a z pravého kruhu se nemýlil. Ještě veseleji mohlo být pro domácí fanoušky při přesilové hře v osmé minutě. Patera poslal skvělou přihrávku před branku Kallovi, ale jeho dorážku včas odvrátil Pruskův beton.

Od čtrnácté minuty hrálo Kladno téměř minutovou přesilovku pět na tři a po návratu prvního hříšníka udeřilo. Nedvěd si vybruslil do pravého kruhu a z podobného místa jako Horna zvýšil na 2:0. Vítkovice si až téměř do poloviny zápasu nevytvořily pořádnou šanci, až pak musel Orct likvidovat dělovku Tomáška a Hruška dokonce v 29. minutě jako blesk z čistého nebe z nenápadné akce snížil.

Za dalších pět minut byly Vítkovice blízko i vyrovnání, když střelu Klimka Orct dokázal jen ztlumit, a puk se naštěstí pro domácí skutálel těsně vedle jeho tyčky mimo branku. Na druhé straně zahrozil Bělohlav po přihrávce Kally, následná početní výhoda po vyloučení Mrázka však vyšla naprázdno.

Patera neproměnil trestné střílení

Vymstilo se jim to na začátku třetí třetiny, kdy hosté využili vyloučení Štěpánka. Vala využil před brankou přihrávku Radka Hubáčka a vyrovnal. Kladno si vynutilo tlak, jenže Horna trefil z pravé strany jen Pruskovou rameno a dělovku Tomajka vítkovický gólman vyrazil betonem.

Devět minut před koncem se na hostující branku řítil Martin Procházka, byl faulován a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Trenér Bokroš se však nechtěl s verdiktem smířit a divokou gestikulací si pro svůj tým vykoledoval ještě trest za zdržování. Když tedy Paterovi při nájezdu sjel puk z hole, mohlo Kladno ještě skórovat v přesilovce. Vyloženou šanci si však nevypracovalo a o nic lépe nedopadla ani další početní výhoda po vyloučení Burgera.

Minutu a půl před koncem třetí třetiny naopak dostali výhodu přesilové hry hosté za podražení Patery, která se posunula až do prodloužení. V něm měli větší šance domácí, Kalla ani Nedvěd však na Pruska nevyzráli. Nadvakrát neuspěl ani Procházka, ale pak předvedli skvělou akci Nedvěd s Kuchlerem. Prvně jmenovaný projel celým kluzištěm, předal puk Kuchlerovi, ten si pohrál s vítkovickým gólmanem a dovedl kladenský zimák k velké radosti.

GEUS Okna Kladno - Vítkovice Steel 3:2 v prodloužení (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Horna (Hájek), 16. Z. Nedvěd (Kuchler), 65. Kuchler (Z. Nedvěd) - 29. R. Hruška (Köhler), 42. Vala (R. Hubáček). Rozhodčí: Polák - Lhotský, Hejduk. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 2960.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Trončinský, Štěpánek, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, M. Procházka - Gulaš, Z. Nedvěd, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Tomajko. Trenér: Zdeněk Müller.
Vítkovice: Prusek - M. Barinka, Jurečka, Trnka, Gulaši, J. Mrázek, Ovčačík, Kuboš, Heš - M. Tomášek, Burger, Vala - Ujčík, Šimíček, Jánoš - P. Hubáček, R. Hubáček, Svačina - Köhler, Klimek, R. Hruška. Trenér: Ernest Bokroš.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín