Hlavní obsah

Slavia zaváhala v Třinci, hokejisté Budějovic zvýšili náskok na čele

Po bezbrankové první třetině a vyrovnané druhé dvacetiminutovce rozhodl ve 44. kole hokejové O2 extraligy o výhře domácího Třince nad Slavií Róbert Tomík. Pražané neprodloužili trápení Ocelářů, kteří uspěli poprvé po sedmi porážkách v řadě. Zaváhání Slavie využily Budějovice, které výhrou 4:2 nad Ústím zvýšily náskok na čele extraligy. Na druhé místo mohl poskočit Liberec, ale v K. Varech prohrál 2:4. Plzeň si připsala dva body za výhru 2:1 v prodloužení na ledě Znojma. Po prodloužení se radovalo také Kladno, vyhrálo 3:2 nad Vítkovicemi. Litvínov porazil Zlín 5:3, Sparta vyhrála nad Pardubicemi 5:2.

Článek

Slávisté vedli v Třinci gólem Bednáře, ale stav srovnal čtrnáct sekund před koncem druhé třetiny Rostislav Martynek. Vítěznou trefu Ocelářů zajistil ve 49. minutě třinecký kanonýr Róbert Tomík, jehož tečovanou střelu nejprve Svoboda vyrazil, ale na dorážku byl již krátký.

Bleskově vstoupili do utkání hráči Českých Budějovic, když po 46 sekundách hry Frolo rozsvítil světlo za ústeckým brankářem Přikrylem. Lvi odpověděli za devět minut gólem Tomáše Martince. Slovan byl Jihočechům důstojným soupeřem, druhou branku zaznamenal Pavel Janků. Lídr extraligové tabulky se ve 23. minutě dostal do vedení a nakonec dotáhl utkání do vítězného konce v poměru 4:2.

Liberec zaváhání Slavie nevyužil

Na druhou příčku mohli poskočit díky prohře Slavie hráči Liberce, ale v Karlových Varech prohráli Bílí Tygři 2:4. Vítěznou trefu dal v 57. minutě Milan Kraft po výborném pasu Skuhravého přes Faltovo brankoviště.

Dvěma kanadskými body za branku a asistenci se blýskli v zápase Litvínova se Zlínem Michal Trávníček s Jiřím Šlégrem v dresu Severočechů. Hokejisté v černožlutých dresech vyhráli před svými příznivci vysoko 5:3.

Přestože Kladno vedlo doma nad Vítkovicemi po úvodní třetině 2:0 zásluhou Horny a Zdeňka Nedvěda, hosté zbraně nesložili. Kontaktní branku zařídil ve 29. minutě Radim Hruška a vyrovnat se podařilo Vítkovicím gólem Petra Valy v přesilové hře na začátku třetí části. Tento stav vydržel až do prodloužení, v němž vystřelil dva body pro Středočechy Jiří Kuchler.

Posila Plzně Redlihs zařídil výhru v prodloužení

Na branku v zápase domácího Znojma s Plzní, kterou vedl již nový trenér Miloslav Hořava, čekali diváci do 21. minuty. Červené světlo se však rozsvítilo za nevole znojemských fanoušků za Trvajovou brankou, skóre otevřel David Ludvík. Vyrovnáno bylo za necelé tři minuty před koncem druhé části, plzeňského Málka překonal Richard Jareš. Stejně jako v Kladně, i ve Znojmě vydržel vyrovnaný stav do konce základní části. Zásluhou nové posily Redlihse, který se trefil v 62. minutě, si odváží Plzeň ze Znojma dva body.

Po vítězném derby pražských „S“ dokázala Sparta zdolat na domácím ledě Pardubice 5:2. Na vedoucí branku Černoška navázali Ton, Langhammer a Netík, který ke gólu připsal jednu přihrávku na branku Petra Nedvěda z 58. minuty. Dva úspěchy Východočechům zajistil Jan Starý s Jiřím Cetkovským.

Hokejová O2 extraliga - 44. kolo
Třinec - Slavia Praha 2:1on-line
Branky: 40. Martynek, 49. Tomík - 26. Bednář.
Litvínov - Zlín 5:3on-line
Branky: 3. Benda, 17. Trávníček, 25. Tůma, 37. Šlégr, 52. Lukeš - 16. M. Pšurný, 43. Okál, 60. Ďurák.
Znojmo - Plzeň 1:2 PP.on-line
Branky: 38. Jareš - 21. Ludvík, 62. Redlihs.
Kladno - Vítkovice 3:2 PP.on-line
Branky: 7. Horna, 16. Z. Nedvěd, 65. Kuchler - 29. R. Hruška, 42. Vala.
Č. Budějovice - Ústí n. Labem 4:2on-line
Branky: 1. Frolo, 24. Vydarený, 45. Gřegořek, 60. Šimánek - 10. T. Martinec, 42. Janků.
Sparta Praha - Pardubice 5:2on-line
Branky: 15. Černošek, 31. Ton z trest. střílení, 31. Langhammer, 40. Netík, 58. P. Nedvěd - 28. Starý, 55. Cetkovský.
K. Vary - Liberec 4:2on-line
Branky: 9. Skladaný, 27. Skuhravý, 57. Kraft, 60. Kumstát - 27. Derner, 43. Pletka.

Reklama

Související témata: