Hlavní obsah

Třinec - Slavia 2:1Hokejisté Třince po sedmi zápasech vyhráli, Slavii skolil Tomík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Bednář 0 : 1
39. Martynek 1 : 1
48. Tomík 2 : 1

TŘINEC

Nejlepší třinecký kanonýr Róbert Tomík přestřihl šňůru sedmi porážek Třince za sebou, když svým dvacátým gólem v sezóně zařídil výhru Ocelářů nad pražskou Slavií 2:1. Pražany poslal do vedení Jaroslav Bednář, ale závěrečný nápor domácích odstartoval čtyřiadvacet sekund před koncem druhé třetiny uzdravený útočník Rostislav Martynek. Obrat dovršil Třinec v závěru, hosté už porážku neodvrátili ani v power play.

Článek

Oceláři se sedm minut museli obejít bez podpory diváků. Kotel domácích fanoušků byl na protest proti výsledkové mizérii hokejistů v úvodu prázdný, ale Třinec si paradoxně v době hrobového ticha vypracoval dvě nejvážnější příležitosti před slavistickou brankou. Oceláři a střelecké štěstí jsou však momentálně v opozici: Štefankovu dorážku z brankoviště totiž gólman Svoboda stihl vykopnout chráničem, a když po podobném výpadu Tomíka ztratil nad situací kontrolu, puk mu po ramenu seskákal do bezpečí vedle branky.

Slavia si však nenechala vnutit styl domácích. Zahradila střední pásmo a vyčkávala na svou šanci. Vojtka v domácí svatyni do půle zápasu testovala málem jen střelami z dálky, ale Třinec dnešních dnů nedokáže sehrát zápas bez chyb. Výtisk v oslabení rukavicí sklepl puk přímo na Bednářovu hůl a hostující útočník si Vojtka vychutnal svižnou bekhendovou kličkou.

Pražané byli v ráži. Soupeře mořili aktivním forčekinkem už v hloubi svého útočného pásma, ale v další možnosti Micka třineckého gólmana nepřetlačil a Vojtek vykryl střelecký úhel i Klepišovi. Upracovaný herní projev domácích měl i světlé momenty, jenže i nejlepší týmový střelec Tomík se trápí a z mezikruží vypálil v 30. minutě těsně vedle tyčky.

Na hostující zadáky nejvíce platil rychlonohý Martynek, ale jeho práci nedokončil Peterek a po brejku v oslabení zacílil přesně střed pražské branky. Martynek však o svůj part slávy nepřišel: jen 24 sekund před druhou přestávkou po parádním průniku stahovačkou ošálil beka Slobodu a puk ještě posunul puk gólmanovi mezi betony. A soupeř mohl tím více litovat vyložené šance Bednáře, který těsně před tím lajdácky minul odkrytou část branky za bezvládným Vojtkem.

Gól do šatny Třinci rozvázal ruce a pomohl z křeče, která výběr kouče Břetislava Kopřivy dvě třetiny obepínala. Domácí vystupňovali pohyb i nasazení a sebevědomější výkon jim dopomohl ke kýženému obratu. Po sedmi zápasech bez gólu se pobudil kanonýr Tomík a ve 49. minutě vrátil v přesilovce za Svobodu Výtiskův pokus. Závěrečná snaha Slavie byla planá, poslední dvě minuty se odehrály bez přerušení a hosté se při hře bez brankáře nedokázali ani pořádně usadit v útočném pásmu.

Oceláři Třinec - Slavia Praha 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávka: 40. Martynek, 49. Tomík (Výtisk) - 26. Bednář. Rozhodčí: Šír - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:7, navíc Rataj (Slavia) 10 min. Využití: 1:1. Diváci 2490.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, D. Seman, Malec, Andersons, Pácal, Kundrátek - Tomík, Polanský, D. Moravec - Barinka, Peterek, Martynek - Hrňa, Štefanka, Korhoň - Steber, Skořepa, Hampl. Trenéři: Kopřiva a Juřík.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Kolařík, Sloboda, Vašíček, Drtina, Žižka, Němeček - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Rataj, Sup - Micka, Klepiš, Doležal - Sklenář, V. Růžička ml., Tomica. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec