Hlavní obsah

Znojmo - Plzeň 1:2Plzeň vyhrála pod novým trenérem Hořavou ve Znojmě v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Ludvík 0 : 1
37. Jareš 1 : 1
61. Redlihs 1 : 2

Hokejisté Plzně vyhráli pod taktovkou nového trenéra Miloslava Hořavy ve Znojmě 2:1 v prodloužení, když vítěznou branku vstřelil v 62. minutě obránce Jekabs Redlihs. Dva body zachránil Plzni výborně chytající brankář Málek, který zejména ve třetí třetině kryl několik vyložených šancí soupeře.

Článek

Trenér Hořava po svém jednodenním působení v Plzni do sestavy s výjimkou zařazení brankáře Málka nezasahoval a útočné trojice nechal v původním složení. Naproti tomu domácí Znojmo se značnou marodkou mohlo postavit pouze tři útoční řady.

Úvodní třetina příliš hokejové krásy nenabídla. Orli začali dost křečovitě, psychický tlak neudělat chybu dlouho svazoval myšlení i tvořivost hráčů. K získání jistoty nepomohly domácímu týmu ani dvě po sobě jdoucí přesilovky, ve kterých Znojmo pořádně neohrozilo brankáře Málka. Plzeň se situaci přizpůsobila, sice důsledně bránila, ale v útoku hrála hodně opatrně. Proto také úvodní třetina nenabídla vyložené šance ani hokejový vzruch.

Skóre otevřel Ludvík

Do druhé třetiny vstoupila Plzeň v minutové hře čtyři na čtyři mnohem důrazněji, dostala se do tlaku i během krátké přesilovky při vyloučení Hamana. V okamžiku, kdy se vrátil znojemský útočník z trestné lavice, stačil domácí brankář Trvaj jen vyrazit Důrasovu střelu před volného Ludvíka, jenž pohotově vrátil kotouč do sítě. Orli se nedokázali po obdržené brance dlouho vzpamatovat. Plzeňští útočníci lépe bruslili, přesněji kombinovali a častěji ostřelovali Trvaje.

Ve 25. minutě proklouzl mezi znojemskými zadáky Kracík, jehož sólo stačil Trvaj v poslední chvíli chytit. Až v závěru druhé třetiny se Znojmo vzpamatovalo, získalo převahu, dlouho ale proti pozornému Málkovi v koncovce tápalo. Vyrovnat se podařilo až chvilku před druhou přestávkou Jarešovi, jehož střela od modré čáry proklouzla pod chrániči plzeňského brankáře do sítě.

Neúprosná bitva gradovala v poslední třetině. Znojmo zlepšilo napadání soupeře v útočném pásmu hned po ztrátě kotouče a důraz soupeře značně komplikoval Plzni zakládání protiútoků. Orli si vypracovali územní převahu, vážnější příležitost ke skórování připravil Dopita v 52. minutě Kucharczykovi, který zbrkle trefil pouze dobře postaveného Málka. Plzeňský brankář se vyznamenal i po střelách Hamana a Pláška a měl velký podíl na tom, že se Plzeň dostala až k prodloužení, které však v její prospěch dokázal rozhodnout lotyšský zadák Redlihs.

Znojemští Orli - Lasselsberger Plzeň 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 38. Jareš (Dopita) - 21. Ludvík (Důras), 62. Redlihs (Důras). Rozhodčí: Kubeš - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 2299.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Jareš, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Mojžíš, Chvátal - Kucharczyk, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Beroun, Haman, Plášek - od 29. navíc Meidl. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Čakajík, Dresler, Jasečko, Dobrovolný, Cartelli, L. Martinec - Vlasák, Vampola, Adamský - Důras, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Kracík, Matějovský - Stránský, Dvořák, Laš. Trenéři: Hořava a Rulík.

Reklama

Související témata: