Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 5:3Zlín utrpěl další porážku, tentokrát prohrál 3:5 v Litvínově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Benda 1 : 0
15. Pšurný 1 : 1
16. Trávníček 2 : 1
24. Tůma 3 : 1
36. Šlégr 4 : 1
42. Okál 4 : 2
51. Lukeš 5 : 2
59. Ďurák 5 : 3

Hokejisté Litvínova vyhráli v utkání 44. extraligového kola nad Zlínem 5:3, když o výsledku rozhodli především zásluhou mohutného nástupu ve druhé třetině, kdy svému soupeři odskočili až na rozdíl tří gólů. V závěru pak domácí hráči celkem zbytečně polevili a nechali Valachy snížit na rozdíl dvou branek, tři body si však vzít nenechali. Pro Zlín to byla již pátá porážka za sebou.

Článek

Úvod vyšel ´Chemikům´ náramně, protože už ve třetí minutě se prosadil Benda, který měl již před tím jednu možnost, ale na Murína napoprvé nevyzrál. V 16. minutě však ujel Michal Pšurný a vyrovnal. Pouhých deset vteřin nato však přišla rázná odpověď z hokejek domácích. Poté, co Murín vychytal Rindoše, nestačil už na dorážku Trávníčka a bylo to 2:1.

V závěru třetiny předvedl jeden ze svých zázračných zákroků brankář Franěk, který kočičím skokem zlikvidoval šanci zlínského Noska, jehož střela směřovala do odkryté branky.

Začátek druhého dějství opět patřil Litvínovu. Ve 25. minutě totiž nastala podobná situace, která předcházela druhému litvínovskému gólu. Trávníček se řítil sám na Murína, ale nepřekonal ho, jenže dojíždějící obránce Tůma se nemýlil a Severočeši šli do vedení na 3:1. Tři minuty před sirénou padl další litvínovský gól, když se od modré čáry při přesilovce pět na tři prosadil Šlégr.

Hned v úvodu třetí třetiny se podruhé v utkání dostal ke slovu Zlín. Okál překonal Fraňka a snížil tak nepříznivý stav. Jenže na začátku 52. minuty hráli domácí přesilovku čtyři proti třem a využili ji. Murína propálil Lukeš, takže domácí vedli znovu bezpečně o tři branky. Poslední slovo však patřilo hostům. Na konečných 5:3 upravoval v poslední minutě Ďurák.

Litvínov - RI Okna Zlín 5:3 (2:1, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Benda (Tomas), 17. Trávníček (Rindoš), 25. Tůma (Trávníček), 37. Šlégr (Reichel), 52. Lukeš (Šlégr) - 16. M. Pšurný (Hlavačka), 43. Okál (Hlavačka), 60. Ďurák (Nosek). Rozhodčí: Hribik - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 11:13, navíc Skuhrovec (Litvínov) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6000.
Litvínov: Franěk - Šlégr, L. Poživil, Punčochář, O. Poživil, Vobořil, Skuhrovec, Švarný, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - J. Černý, Jenáček, Kubinčák - Bahenský, Benda, Tomas - Trávníček, Rindoš, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Zlín: Murín - Bořuta, Hamrlík, Ďurák, Hlavačka, Nosek, Klouček, Vosátko - Kubiš, Rachůnek, Leška - Okál, Andrašovský, Mokrejš - R. Pšurný, F. Čech, M. Pšurný - Záhorovský, Balaštík, Roman Vlach. Trenéři: Rostislav Vlach a Přikryl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice