Hlavní obsah

Netík: Neustále jsem k sobě kritický

PRAHA

V poslední době zažívá parádní období. Na turnaji Super Six v Petrohradě zaujal několik zahraničních týmů, daří se mu i v české extralize. Tomáš Netík je hned po Petru Tonovi druhým nejproduktivnějším hráčem Sparty. V sezóně již nasbíral jednatřicet kanadských bodů, což je jeho dosavadní maximum. I přesto k sobě i nadále zůstává hodně kritický. „Věřím, že mám ještě na víc,“ říká pětadvacetiletý útočník, který se dostal do ideální sestavy 44. kola podle redakce Sport.cz.

Článek

Tomáši, během jednadvaceti dní jste odehráli již jedenácté utkání. Jak jste na tom se silami?

Já jsem na tom dobře, unavený se teď vůbec necítím. Navíc vyhráváme a únava tím pádem odchází snáz. Člověk si ji ani nepřipouští.

Pomohlo vám v tomto směru i vyhrané nedělní derby se Slavií?

Samozřejmě. Tyhle zápasy miluji. Rozhodnout derby stavím hodně vysoko, mám z toho obrovskou radost. Odehráli jsme perfektní turnaj v Petrohradě, vyhráli na Slavii a v úterý to potvrdili proti Pardubicím.

Ideální sestava 44. kola extraligy podle Sport.cz:
R. Málek (Plzeň - popáté v sestavě kola) - J. Šlégr (Litvínov - 2), J. Redlihs (Plzeň) - J. Kuchler (Kladno), V. Skuhravý (K.Vary - 2), T. Netík (Sparta - 2).

Vám osobně se asi z ledu příliš nechtělo, že? Během první třetiny na vás trenér hlasitě křičel, ať jdete střídat, vy jste ale ve hře ještě notně dlouho pokračoval.

(směje se). Začalo se mi docela dařit atak toho chce člověk odehrát co nejvíc. Nakonec mě ale stejně z ledu vyhnali...

Utkání jste měli téměř po celý zápas pod kontrolou, přesto se Pardubicím podařilo ve druhé třetině vyrovnat. Neznervóznilo vás to trochu?

Myslím, že ani ne. Já jsem si to vůbec nepřipouštěl. Věřil jsem, že to dotáhneme k vítězství.

K němu jste velkou měrou přispěl i vy, když jste po krásné individuální akci na konci druhé třetiny zvyšoval na 4:1...

Nádherně mi to do jízdy nahrál Jirka Vykoukal. Padlo mi to přímo na hokejku, navíc už jsem byl za bekem. Už to bylo jen o tom, jestli proměním, nebo ne. Lašák mi to navíc trošku usnadnil tím, že poměrně brzo vysunul hůl. Letos si totiž na blafáky moc nevěřím.

Pardubice před zápasem bojovaly se střevní chřipkou. Nabádali vás před zápasem trenéři, abyste zápas podvědomě nepodcenili?

Přesně tak. Tohle jsou hodně ošemetné věci. Kolikrát když tým něco trápí, řekne si, že nemá co ztratit, a semkne se. Každý navíc víme, o co se teď před play-off hraje. Spíše jsme si z toho dělali srandu. Všude se psalo, jak jsou Pardubice oslabené, a pak stejně přijedou kompletní... A přijeli.

Je vaším nynějším cílem probojovat se do první čtyřky, která by vám zaručovala začínat ve čtvrtfinále play-off před domácími fanoušky?

Hrajeme hlavně na to, abychom skončili do šestého místa. Bylo by lepší, kdybychom se vyhnuli předkolu.

V posledních dvou zápasech jste vstřelili dvanáct gólů. o tom byste si mohli na podzim nechat jen zdát. Kde se vzala ta proměna?

Je lepší pohoda v týmu, chytlo se více hráčů, kteří dokážou dávat góly. I já konečně některými brankami přispívám. Zaplaťpánbůh za to.

Vy zažíváte letos nejlepší sezónu co se týče nasbíraných kanadských bodů. S tím musíte být spokojen, že?

Neustále k sobě musím být kritický. Věřím, že mám ještě na víc. Ale snad v tom budu pokračovat.

Reklama

Související témata: