Hlavní obsah

Nedvěd s Kuchlerem zářili, přitom spolu hráli z nouze

KLADNO

Poprvé hráli spolu a hned rozhodli zápas, když zastínili i tradiční hvězdy Pateru s Procházkou. Hokejisté Kladna Zdeněk Nedvěd a Jiří Kuchler předvedli v prodloužení úterního duelu proti Vítkovicím přímočarou akci, díky které Středočeši bodovali i ve čtrnáctém z posledních patnácti utkání. Oba se pod výhru 3:2 podepsali gólem a asistencí. Zatímco Nedvěd vstřelil druhou branku domácích, Kuchler se po jeho přihrávce stal hrdinou prodloužení.

Článek

Až do poslední chvíle přitom oba nevěděli, zda vůbec nastoupí spolu. Na tréninku před zápasem ještě figuroval vedle Kuchlera Radek Gardoň, jenže nakonec pro chřipku do zápasu vůbec nezasáhl. Jeho místo tak zaujal Zdeněk Nedvěd a vedl si více než dobře. V první třetině vstřelil po Kuchlerově přihrávce třetí gól v sezóně a pak sebevědomým sólem přes celé kluziště připravil pro nového parťáka vítěznou branku.

Do dnešního dne měl přitom na kontě jen čtyři kanadské body v 21 zápasech, navíc často týmu chyběl kvůli potížím s kolenem. „Jednou za čas to koleno ještě cítím, ale větší problémy už s tím nejsou. Cítím se fyzicky o dost lépe a začínám si i víc věřit. Taky jsem dostal víc času na ledě a to je pak hned vidět,“ pochvaloval si po zápase Nedvěd, podle nějž bylo úterní vítězství zcela zasloužené.

Vítkovice ve druhé třetině zvedly tempo

„Celý zápas jsme byli lepší. Škoda, že jsme získali jen dva body. Spíš bych řekl, že jsme jeden bod ztratili než dva vyhráli. Za stavu 2:0 jsme přestali hrát tak koncentrovaně,“ připomněl zároveň druhou třetinu, kdy se Vítkovice začaly domácím borcům vyrovnávat a dokázali i snížit. „Vítkovice ve druhé části zvedly tempo, s tím jsme se srovnali až tak po půlce zápasu,“ přiznal Jiří Kuchler.

Hosté na začátku třetí třetiny dokonce vyrovnali, ale v prodloužení se rozhodl vzít osud zápasu do svých rukou Nedvěd. Převzal u vlastní branky puk od gólmana Orcta, projel podél mantinelu celým kluzištěm, a v útočném pásmu předal puk Kuchlerovi, jenž si vychutnal Pruska a skóroval. „Řekli jsme si, že zatáhnu puk dopředu a zkusíme se tam nějak překřížit. Zaplaťpánbůh, že to vyšlo,“ usmíval se Nedvěd.

Kuchlerovi se splašily ruce

„Byli jsme před tím gólem domluveni, že Zdeněk Nedvěd na sebe vezme odpovědnost a doveze dopředu puk a já se budu snažit to tam jen tak nějak blokovat. Nakonec to vyšlo tak, že jsem se k tomu puku dostal já. Byl tam u mě ale obránce, takže jsem se to snažil hlavně ustát. Pak se mi nějak splašily ruce a já do toho jen nějak praštil,“ vykládal skromně Kuchler, jenž si v předchozích devíti zápasech nepřipsal ani jeden kanadský bod.

Teď se ale daří celému týmu a Kuchler doufá, že to Kladnu ještě dlouho vydrží. I když si je vědom toho, že vítězná nálada nemůže trvat věčně. „Samozřejmě, že asi přijde nějaká porážka, ale to nás nesmí položit. Já věřím, že do desítky v extraligové tabulce stoprocentně budeme, ale chceme bojovat o postup mezi šesti. Snad se to povede,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata: