Hlavní obsah

Bokroš cítil křivdu z odpískané penalty v Kladně

Jirka G. NovákSport.cz

Obrovská křivda se dala vyčíst z tváře trenéra vítkovických hokejistů Ernesta Bokroše během úterního zápasu na ledě Kladna. Rozzuřil jej moment z 51. minuty zápasu, kdy rozhodčí nařídil trestné střílení po faulu na Martina Procházku. Několik minut s hlavním sudím diskutoval o jeho rozhodnutí a odmítal poslat proti nájezdu do branky gólmana.

Článek

Do konce zápasu chybělo devět minut, když Hájek poslal dlouhou přihrávku na Martina Procházku, číhajícího na modré čáře. Domácí kanonýr se rozjel k hostující brance tísněný Jurečkou a Barinkou a po faulu prvně jmenovaného ukázal hlavní rozhodčí Roman Polák gesto odkazující na trestné střílení. Za nerozhodnutého stavu 2:2 velmi důležitý okamžik zápasu.

Bokroš však verdikt nechtěl akceptovat, podle něj totiž Procházka stihl zakončit, a tak k trestnému střílení nemělo vůbec dojít. A tak zatímco Pavel Patera už kroužil u středového kruhu, vítkovický kouč odmítal do branky poslat gólmana Pruska. Vysloužil si za to nejen hanlivé pokřiky kladenského publika, ale nakonec i dvouminutový trest za zdržování.

Procházka stihl vystřelit

"Celé to utkání bylo dost nervózní. Ale rozhodčí přijel k lavičce a řekl, že nařídil trestné střílení, protože Procházka nemohl zakončit. Brali jsme to jako fakt," řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Kladna Zdeněk Müller. Jeho protějšek mezi novináře nepřišel, poslal za sebe jen asistenta Petra Bolka. Nicméně se vyjádřil pro televizní kamery České televize v pořadu Dohráno.

"Já se také snažím studovat pravidla a tam jsem se dočetl, že když jede hráč sám na brankáře, je faulován, a přitom zakončí, tak by nemělo být trestné střílení, ale jen trest za faul. Pravidla jsou jen jedna a ta by měla platit pro hráče, trenéry, i pro rozhodčí,“ vykládal Bokroš už klidným hlasem. Televizní záznam Procházkova zakončení mu také nakonec dal za pravdu.

Dlouhé čekání se Paterovi vymstilo

Také brankář Vítkovic Martin Prusek si byl jistý tím, že domácí útočník na něj stihl vystřelit. "Martin Procházka vystřelil, takže jsme všichni čekali, že budou následovat dvě minuty trestu. Ale rozhodčí nařídil trestné střílení," divil se. Nicméně Pavel Patera jej nakonec stejně nepřekonal, když mu v poslední chvíli sjel puk z hokejky.

Zřejmě se na něm podepsalo i dlouhé čekání na brankáře. "Je dost nepříjemné, když máte jet penaltu, a pět minut tam jen koukáte na hostující tým, který nepošle do branky gólmana," tvrdil na jeho podporu spoluhráč Zdeněk Nedvěd. Právě po jeho akci se nakonec Kladno radovalo z vítězství, když v prodloužení připravil gól pro Jiřího Kuchlera.

Reklama

Související témata: