Hlavní obsah

Ústecký hokejový klub dostal pokutu za chyby pořadatelů

VELKÁ BÍTEŠ

Extraligové Ústí nad Labem dostalo od Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) pokutu 30 000 korun za špatnou pořadatelskou službu v utkání pátečního 42. kola proti Vítkovicím, v jehož průběhu primátor města Jan Kubata vulgárně urážel rozhodčí v čele s hlavním Reném Hradilem a vyhrožoval jim. Představitelé klubů o tom rozhodli na jednání ve Velké Bíteši.

Článek

APK LH se děním na stadionu nováčka soutěže zabývala i přesto, že v zápise o utkání nic zaznamenáno nebylo. "Diskutovali jsme o tom s ohledem na naši snahu kultivovat prostředí na zimních stadionech. Tady v tom utkání se to nepovedlo. Aniž by v tom byl rozpor, ústečtí funkcionáři dostali za úkol, co se nesmí opakovat," řekl ředitel soutěže Stanislav Šulc v průběhu jednání novinářům.

Ústí bylo potrestáno i za to, že na audiovizuální kostce nad ledem byl zesměšňován tým soupeře v čele s trenérem Ernestem Bokrošem. "Pokutu dostali za nezvládnutou pořadatelskou službu a organizační záležitosti kolem utkání, které umožnily, aby rozhodčí byli v těsném kontaktu s cizími osobami," vysvětlil Šulc.

Primátor Ústí zaplatí pokutu ze svého

Primátor Kubata podle svých slov slovně zaútočil na rozhodčí proto, že podle jeho mínění ovlivnili zápas ve prospěch hostů. Následně se ale za své výroky písemně omluvil zástupcům asociace, řediteli soutěže i předsedovi komise rozhodčích. Dnes ČTK řekl, že pokutu zaplatí ze svého. Zainteresované strany jeho omluvu přijaly. "Nemáme sebemenší snahu to nějak hrotit. Jde o to se poučit," uvedl ředitel extraligy.

Smířlivě se k trestu postavil i generální manažer Ústí nad Labem David Šaffer, který přiznal, že něco podobného očekával. "Ten páteční zápas proti Vítkovicím se opravdu z naší strany nepovedl," uvedl Šaffer, který se hned po utkání omluvil i trenéru Bokrošovi. Jeho svěřenci byli totiž na kostce označováni jako simulanti. "Byla to nepřipravená akce, o které jsem nevěděl. Já bych podrobnosti nerozšiřoval, interně jsme se postarali o určité postihy," uvedl. I on dnes uznal, že podobné kroky zbytečně podněcují diváky k agresivitě.

Ligu mistrů kluby hrát chtějí

Extraligové kluby dnes také jednaly o hokejové Lize mistrů, jejíž první ročník se má konat v příští sezóně. Stále však nemají oficiální informace o tom, jak má soutěž vypadat. Mezinárodní hokejová federace totiž nedávno změnila své plány a v průběhu turnaje evropských mistrů Super Six v Petrohradu představila model jen s dvanácti týmy.

Původně přitom mělo soutěž hrát 30 mužstev, oba modely však počítají s dvěma týmy z české extraligy. "My jsme deklarovali, že náš zájem hrát ji trvá. Finanční podmínky jsou známy rámcově, ale konkrétní informace neznáme," řekl Šulc.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec