Hlavní obsah

Liberec opět nebyl v extralize spokojen s výkonem rozhodčího

LIBEREC

Vedení libereckých Bílých Tygrů se chce dovolat dodatečného potrestání karlovarského útočníka Jana Košťála a podalo proto žádost o prošetření jeho zákroku na útočníka Richarda Rapáče k disciplinární komisi Asociace profesionálních klubů (APK). Podle Severočechů byl zákrok na Rapáče během úterního vzájemného duelu úmyslný.

Článek

Košťál ve 44. minutě zezadu narazil mladého forvarda na hrazení a způsobil mu otřes mozku, přičemž doba léčení zraněného hráče je podle informací webových stránek libereckého klubu odhadována na tři týdny.

Viník incidentu obdržel trest na pět minut a do konce utkání. "Žádáme o prošetření zákroku a potrestání hráče Košťála zastavením činnosti. Trest udělený rozhodčím utkání Vladimírem Pešinou považujeme za nedostatečný, protože se jednalo o mimořádně zákeřný a úmyslný zákrok," zdůvodnil podání žádosti generální manažer klubu Ctibor Jech ve zveřejněném prohlášení. Podle Libereckých měl být hráči soupeře udělen spíše trest ve hře, se kterým je automaticky spojeno zastavení činnosti v dalším zápase.

Vedení Bílých Tygrů zároveň zaslalo předsedovi komise rozhodčích Pavlu Halasovi námitky k řízení zápasu. Podle klubu bylo v utkání hned sedm situací, jež sudí Pešina rozhodl nesprávně.

Oba týmy byly shodou okolností v hlavních rolích také při několik dnů starých protestech proti dosaženým gólům. Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje poté uznala, že karlovarskému Petru Kumstátovi byl neoprávněné uznán dosažený gól v Třinci, neboť nebylo potvrzeno, že puk přešel brankovou čáru. Liberecký protest proti regulérnosti gólu vítkovického Martina Tomáška, jenž ho dosáhl bruslí, byl naopak zamítnut.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice