Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 1:2Pardubice prohrály s Litvínovem a play-off se jim vzdaluje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kolář 1 : 0
17. Černý 1 : 1
20. Reichel 1 : 2

Vidina postupu do play-off se opět vzdálila hokejistům Pardubic. Východočeši ve čtvrteční předehrávce 45. kola O2 extraligy prohráli s Litvínovem 1:2 a stále jim tak patří dvanáctá příčka. Litvínov vyhrál sedmý zápas v řadě a upevnil si šesté místo. Pardubice vedly po trefě Jana Koláře, dvěma přesilovkovými góly rozhodli o výhře hostů Jakub Černý a Robert Reichel. Dalších pět utkání 45. kola se hraje v pátek.

Článek

Pardubice v minulých dnech bojovaly se střevními potížemi části kádru, navíc po úterní prohře na Spartě klesly až na 12. místo tabulky. Do sestavy se po zraněních vrátili Miroslav Hlinka a Tomáš Blažek, které kouč Šejba postavil do čtvrtého útoku.

Domácí fanoušci se mohli radovat v 9. minutě. Radovan Somík pronikl po pravém křídle a naservíroval kotouč osamocenému Janu Kolářovi. Ten nedal šanci Petru Fraňkovi v brance Litvínova a domácí vedli. Severočeši, kteří vyhráli posledních šest zápasů, ale využili dvojnásobnou přesilovku v 18. minutě. Jan Benda křížným pasem našel Jakuba Černého a ten střelou bez přípravy vyrovnal.

Hokejová O2 extraliga - předehrávka 45. kola
Pardubice - Litvínovon-line

Litvínov se znovu radoval v úvodu druhé třetiny a opět v přesilovce. Střela Jánského se po 44 sekundách odrazila od hole bránícího hráče k Robertu Reichlovi a zkušený kapitán hostů neměl problém dorazit puk do odkryté branky. Zvýšit mohl Kubinčák, ale proti Lašákovi nedokázal zvednout puk přes pravý beton slovenského gólmana domácích.

Pardubice se snažily o vyrovnání, své šance ale domácí nedokázali využít. Litvínov měl v 51. minutě šanci přidat pojistku. Snopek fauloval v nájezdu Rindoše a sudí nařídili trestné střílení. Jenáčkovi ale bekhendový blafák nevyšel. Za okamžik se puk ve vyložené pozici před Lašákem svezl z hole Jánskému.

Litvínov si výhrou upevnil šesté místo v tabulce, které zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále play-off. V Pardubicích uspěl po více jak dvou letech, naposledy na východě Čech zvítězil v prosinci 2005. Kolo pokračuje v pátek pěticí zápasů, sedmý duel Zlín - Třinec se hraje 8. února.

Moeller Pardubice - Litvínov 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Kolář I (Somík) - 18. J. Černý (Benda), 21. Reichel (Jánský). Rozhodčí: Jeřábek - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:2. Diváci: 7824.
Pardubice: Lašák - Snopek, M. Šeda, Havíř, Nikolov, Nakládal, Linhart, Posmyk, Kolář II - P. Sýkora, Rolinek, Tvrdík - Cetkovský, Pucher, Somík - Kolář I, Koukal, Starý - Ondřej, Blažek, M. Hlinka. Trenéři: Šejba a Lubina.
Litvínov: Franěk - L. Poživil, Šlégr, Punčochář, O. Poživil, Vobořil, Skuhrovec, Švarný, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, J. Černý, Jenáček - Tomas, Benda, Bahenský - Trávníček, Rindoš, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice