Hlavní obsah

Budějovice zdolaly Liberec až po nájezdech, Sparta vyšla naprázdno

PRAHA

I bez sedmi zraněných hráčů a distancovaného Čermáka dokázali hokejisté Liberce v 45. kole extraligy bodovat v souboji s lídrem z Českých Budějovic. Bílí Tygři ještě na konci druhé třetiny prohrávali o dvě branky, ale pak zásluhou Kašpaříka a Bartoviče vyrovnali. Podlehli až po samostatných nájezdech, kdy o zisku dvou bodů pro Mountfield rozhodl Petr Sailer.

Článek

Lídr z Českých Budějovic tak na severu Čech udělal možná rozhodující krok k udržení prvenství po základní části extraligy. Před druhou Slavií mají Jihočeši pět kol před koncem náskok šesti bodů a to mají ještě Pražané o jeden odehraný zápas navíc. Třetí Liberec ztrácí bodů devět.

Sparta prohrála na ledě Vítkovic 0:2, když všechny střelecké pokusy hostů pokryl vynikající Martin Prusek a Vítkovice se tak po zakolísání v Kladně opět vrací na vítěznou vlnu. Branky ostravského týmu zařídili Radim Hruška a Jiří Burger. Spartě se přitom začalo dařit v ofenzivě, v předchozích dvou duelech vstřelila celkem dvanáct branek. Vítkovice pod vedením kouče Ernesta Bokroše doma vyhrávají, z pěti utkání na ostravském ledě shrábly plný počet bodů.

To Slavia si proti Znojmu naopak zastřílela a vyhrála dvougólovým rozdílem. Ještě v 36. minutě byl přitom stav zápasu vyrovnaný 2:2, ale pak přišly dva rychlé zásahy v podání Slobody a Červenky a domácí svému soupeři utekli. Šest minut před koncem se ještě trefil Klepiš a šestý zářez přidal Žižka, Znojmo už dokázalo odpovědět jen gólem Procházky.

Hořava Plzeň k vítězství v derby nedovedl

Nová trenérská dvojice plzeňských hokejistů Miloslav Hořava s Radimem Rulíkem si odbyla premiéru v domácím prostředí. A to hned ve vypjatém západočeském derby proti Karlovým Varům. Už ve čtvrté minutě otevřel povedeným bekhendem skóre domácí Vampola a po necelých dvou minutách Vlasák v přesilovce ještě zvýšil.

Vary dokázaly pozorného brankáře Málka překonat až ve 48. minutě, ránu Proška od modré šikovně tečoval Hluchý. Do konce normální hrací doby chyběla minuta a půl, když se Plzeň musela smířit s tím, že tři body nezíská. V přesilovce ranou mezi kruhy vyrovnal obránce Grof. Nakonec zápas dospěl až k samostatným nájezdům a v nich rozhodl o vítězství hostů Řezníček. Energie bodovala už v sedmi zápasech po sobě.

Kladno vyhrálo pošesté v řadě

Skvělou bilancí se mohou pyšnit i hokejisté Kladna, kteří vyhráli pošesté v řadě. Tentokrát zvítězili na ledě nováčka z Ústí, ačkoliv ještě na konci druhé třetiny prohrávali o dvě branky. Jenže pak Patera snížil a už tři minuty po začátku třetí části vyrovnal Tomajko. Domácí sice dostal znovu do vedení Hašek, ale Patera svým druhým gólem v závěru poslal zápas do prodloužení. V něm branka nepadla, a tak rozhodly nájezdy, ten vítězný proměnil Jaroslav Kalla.

Hokejová O2 extraliga - 45. kolo
Vítkovice - Sparta Praha 2:0on-line
Branky: 17. R. Hruška, 29. Burger.
Ústí nad Labem - Kladno 3:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 5. Špirko, 7. V. Novák, 50. Hašek - 39. a 53. Patera, 43. Tomajko, rozhodující nájezd Kalla.
Plzeň - Karlovy Vary 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 4. Vampola, 6. Vlasák - 48. Hluchý, 59. Grof, rozhodující nájezd Řezníček
Slavia Praha - Znojmo 6:3on-line
Branky: 5. Bednář, 32. D. Hruška, 38. Sloboda, 40. Červenka, 54. Klepiš, 60. Žižka - 6. Selingr, 37. Jareš, 57. R. Procházka.
Liberec - České Budějovice 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 39. Kašpařík, 51. Bartovič - 3. Vak, 19. Toman, rozhodující nájezd V. Hübl.
Pardubice - Litvínov 1:2on-line
Branky: 9. Kolář I - 18. J. Černý, 21. Reichel.
Utkání Zlín - Třinec se hraje 8. února

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec