Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 2:3Západočeské derby rozhodl ve prospěch Karlových Varů Řezníček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Vampola 1 : 0
5. Vlasák 2 : 0
47. Hluchý 2 : 1
58. Grof 2 : 2
65. Řezníček 2 : 3

PLZEŇ

Hokejisté Plzně prohráli ve 45. kole extraligy s Karlovými Vary 2:3 po samostatných nájezdech. Lasselsberger vedl po úvodní šestiminutovce již 2:0, když dvakrát skórovala první útočná formace, zlepšená hra neúnavně bojující Energie ale vedla k vyrovnání ve třetí třetině. Západočeské derby nakonec rozhodl v nájezdech obránce Josef Řezníček, který v Plzni řadu let působil.

Článek

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a po svižné střele Adamského z levého křídla zachránila karlovarského gólmana Sáblíka od pohromy levá tyčka. Ve čtvrté minutě již první plzeňský útok korunoval svůj nápor vedoucí brankou, poté co se Vampola natlačil zpoza branky do střelecké pozice a bekhendem propasíroval kotouč za Sáblíkova záda. O necelé dvě minuty později přihrál při přesilovce Vampola puk na volného Vlasáka, který přehodil padajícího Sáblíka.

Ani dvoubrankové manko však hosty nezlomilo, ve více než půl minuty dlouhé dvojnásobné početní výhodě ale Grofovu ránu od modré čáry Málek skvěle chytil lapačkou. Poté si domácí pozornou defenzivou hlídali náskok a proti nebezpečné teči Krafta zasáhl Málek.

Vstup do prostřední části měli lepší hosté, Skuhravého střelu z pravého kruhu ovšem Málek zastavil levým betonem. Domácí pozorně bránili ve vlastním obranném pásmu a navíc vyráželi do rychlých protiútoků. Pozorný Sáblík ale vyrazil tvrdou střelu Vlasáka a i dva pokusy Adamského. V závěru druhé třetiny snahu hostů o kontaktní branku umocnila přesilová hra, rána Němce si ale přes Málkův rozklek cestu do sítě nenašla.

Prodloužení zařídil karlovarský Grof

Ve třetí části hosté více otevřeli hru a přidali na důrazu okolo Málkova brankoviště. Domácí i nadále vyráželi do brejků, po jednom z nich vypálil Adamský a Sáblík jeho střelu jen s obtížemi vyrazil lapačkou. Na druhé straně dorazil Kraft střelu Němce těsně vedle branky. O chvíli později už dokázal Hluchý tečovat prudkou střelu Proška mimo Málkův dosah a snížil na 1:2.

Těsné vedení se domácí pokusili ubránit, dvěma fauly ale nabídli hostům přesilovku pět na tři. Vyrovnání Varům zajistil v 59. minutě Grof, který propálil Málka od modré čáry. V pokračující jednoduché přesilovce ještě domácí se štěstím odolali náporu dobře kombinujícího soupeře a utkání dospělo do prodloužení.

V něm měli navrch domácí, Sáblík ale dokázal zneškodnit nebezpečný pokus osamoceného Důrase, a tak o majiteli bonusového bodu rozhodovaly nájezdy. Jediným úspěšným střelcem byl Řezníček precizně provedeným bekhendovým blafákem. Nová trenérská dvojice Plzně Hořava, Rulík se tak v prvním domácím utkání prohrála.

Fanoušci svou závěrečnou nespokojenost demonstrovali při odchodu rozhodčích z lede, které zasypali lahvemi.

Lasselsberger Plzeň - Energie Karlovy Vary 2:3 po sam. náj. (2:0, 0:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Vampola (Adamský), 6. Vlasák (Vampola) - 48. Hluchý (Prošek), 59. Grof (Řezníček), rozhodující nájezd Řezníček. Rozhodčí: Fraňo - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. Diváci: 7089.
Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Cartelli, Čakajík, Jasečko, Dobrovolný, Dresler - Vlasák, Vampola, Adamský - Důras, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Kracík, Matějovský - Stránský, Dvořák, Laš. Trenéři: Hořava a Rulík.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Mudroch, Prošek, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Hluchý, Kristek, Milan Procházka - Dej, Pech, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec