Hlavní obsah

Slavia - Znojmo 6:3Slavia po třech porážkách za sebou zabrala a porazila Znojmo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Bednář 1 : 0
5. Selingr 1 : 1
31. Hruška 2 : 1
36. Jareš 2 : 2
37. Sloboda 3 : 2
39. Červenka 4 : 2
53. Klepiš 5 : 2
56. Procházka 5 : 3
59. Žižka 6 : 3

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie se po třech porážkách za sebou dočkali bodové zisku, když v utkání 45. kola extraligy zdolali Znojmo 6:3. Vítězným gólem a asistencí se na tříbodovém zisku druhého týmu tabulky podílel útočník Roman Červenka, který se vrátil do sestavy po pětizápasové absenci. Orli prohráli venku popáté za sebou a na jedenáctém místě stále ztrácí na desátý Třinec čtyři body.

Článek

Slavia se v duelu dvou v poslední době se trápících týmů se ujala v 5. minutě v přesilovce vedení. Při Demelově trestu ještě znojemský gólman Trvaj první šanci Mickovi kryl, ale 16 sekund před koncem početní výhody Bednář z levé strany trefil umístěnou střelou přesně protilehlý levý horní roh Trvajovy svatyně.

Jenže Pražané se těšili z vedení jen 21 sekund, protože Orli se vzápětí dostali do přečíslení a po Dopitově přihrávce prostřelil z mezikruží mezi betony gólmana Adama Svobodu Selingr. Slavia pak přečkala Mickovo vyloučení a při Kolaříkově trestu měla dokonce velkou šanci, ale Tomica po Beránkově výzvě sám před Trvajem bekhendem minul.

Do náporu se vzápětí dostalo stále ještě v přesilovce Znojmo, ale největší příležitost zmařil slávistický gólman svému znojemskému jmenovci Jaroslavu Svobodovi. Úvodních deset minut druhého dějství i přes přesilovky na obou stranách moc vzruchu nepřineslo, ale hned po polovině utkání se vše změnilo.

Martin Růžička neproměnil penaltu

Nejdříve Klepiš trefil levou tyč znojemské branky. V 32. minutě fauloval unikajícího Procházku slávistický bek Němeček, ale Martin Růžička nařízené trestné střílení neproměnil. Za 43 vteřin se opět radovala z vedení Slavia, když Beránek předložil puk před branku zakončujícímu Hruškovi. Znojmo odpovědělo v 37. minutě, kdy Jareš v početní výhodě překonal od modré čáry slávistického gólmana, který měl zakrytý výhled.

Svěřenci Vladimíra Růžičky ale za 65 vteřin také zužitkovali přesilovku a po Červenkově ideální přihrávce potřetí v zápase získal Slavii náskok bek Sloboda. Pražané už Znojmu znovu vyrovnání nepovolili a naopak 14 sekund před koncem druhé části po kombinaci s Klepišem zvýšil Červenka.

Znojmo se snažilo ještě zasáhnout do osudu utkání, ale v 47. minutě ani ležícího gólmana Svobodu nadvakrát nepřekonal Beroun. Slavia definitivně pojistila výhru v 54. minutě, kdy z mezikruží skóroval Klepiš. Nic na tom nezměnilo ani snížení Znojma.

To přišlo necelé čtyři minuty před koncem poté, co Dopita při Ratajově vyloučení nejdříve nezakončil do odkryté branky, vzápětí Bičánek trefil od modré čáry tyč a až Procházka s dorážkou uspěl. V závěrečné power play netrefil dvakrát prázdnou branku Vondrka a zdramatizovat konec mohl tečí Demel a v další šanci Bičánek. Osmatřicet vteřin před koncem už obránce Žižka opuštěnou znojemskou branku zacílil a uzavřel účet utkání.

Slavia Praha - Znojemští Orli 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Bednář (Klepiš), 32. D. Hruška (Beránek), 38. Sloboda (Červenka), 40. Červenka (Klepiš), 54. Klepiš (Bednář), 60. Žižka (Beránek) - 6. Selingr (Dopita), 37. Jareš (Selingr), 57. R. Procházka (Bičánek). Rozhodčí: Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:2. Diváci: 4118.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, Němeček, Žižka, Sloboda, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Klepiš - Micka, Rataj, Sup - Sklenář, V. Růžička ml., Tomica. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Jareš, Bičánek, Tesařík, Kotaška, Chvátal, Mojžíš - Kucharczyk, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Beroun, Haman, Plášek - M. Růžička, Meidl. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec