Hlavní obsah

Liberec - Č.Budějovice 2:3Vedoucí České Budějovice dokázaly vyhrát i v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vak 0 : 1
18. Toman 0 : 2
38. Kašpařík 1 : 2
0. Sailer 1 : 3

LIBEREC

Hokejisté vedoucích Českých Budějovic zvítězili ve 45. kole hokejové extraligy na ledě Liberce 3:2 po samostatných nájezdech a odrazili tak nápor v tabulce třetích Bílých Tygrů, před nimiž mají již devítibodový náskok. Druhá zůstává o šest bodů pražská Slavia. Při vrcholu dramatického zápasu v nájezdech uspěli všichni tři střelci Jihočechů.

Článek

Rozsáhlou marodkou devastovaný tým Liberce musel opět improvizovat a ve čtvrté útočné řadě se tak objevili obránci Holub s Dernerem, poprvé také nastoupila posila z první ligy Kříž. Jako první vážněji zahrozil Klimenta ve druhé minutě, ale těsně minul, hra se přesunula na druhou stranu, kde našel Hudec parádně z rohu kluziště Vaka a Jihočeši vedli. Obrovskou šanci vyrovnat měl jen chvilku na to Krstev, ale těsně před poloprázdnou brankou hostí minul ideální přihrávku Bartoviče.

Oba týmy předváděly bojovný a vyrovnaný hokej plný nasazení, cestu do vyložených šancí však hledaly jen ztěžka. V 15. minutě se do šance odvážně ze strany natlačil Vantuch, zkusil překvapit gólmana Turka zakončením na bližší tyč, opora Jihočechů se však přelstít nedala. Ještě před první přestávkou přišla pro Bílé Tygry další pohroma, když se jen velmi těžce zvedal z ledu Klimenta a obnovené zranění kotníku ho již v dalším průběhu zápasu na led nepustilo. Aby toho na Liberec nebylo málo, trefil se vzápětí bombou od modré Toman a bylo to 0:2.

Druhá třetina byla i zásluhou přesilových her plně v režii Jihočechů, ale paradoxně ji s velkým přispěním brankáře Pince vyhráli domácí. Ve 24. minutě se dostal do samostatného úniku Hübl, ač faulován Hunkesem, tak sice stihl zakončit, ale na Pince nevyzrál. Stejně dopadl Veselý v polovině zápasu po přečíslení.

Krátce na to se před Jihočechy otevřela obrovská možnost k navýšení náskoku, neboť měli k dispozici 68 vteřin přesilovku pět na tři. Kromě Gřegořkovy ostré rány z obléhání Pincovy svatyně nic nevytěžili. Krátce po té, co skončil trest prvního z domácích hříšníků, však sudí Homola vyloučil Zíba, Tygři museli na 33 vteřin znovu do tří, což neunesli domácí diváci a střídačku Mountfieldu zasypali sprchou odpadků. Jihočeši však výhodu nevyužili a pykali za to, neboť ve 39. minutě snížil Kašpařík.

Kontaktní gól domácí evidentně nabudil a do třetího dějství vstoupili mnohem lépe než soupeř. Ve 43. minutě se sám před Turka dostal znovu Kašpařík, za záchrannou brzdu však stihl taktickým faulem zatáhnout Frolo. Krátce na to ho však následoval na lavici hanby i Sailer a v pěti proti třem hrál Liberec, ovšem neúspěšně. Obrovskou šanci měl v pokračující výhodě jednoho hráče Špaček, při snaze o dorážku byl však zablokován.

Liberec se dočkal v 51. minutě: Bartovič si nejprve vynutil faul Sičáka a sám také po 18 vteřinách přesilovky vyrovnal. Severočeši byli rázem na koni a svou aktivitou si vynutili další fauly hostí. Dlouhých 99 vteřin trvající přesilovku pět na tři v 54. minutě však utnul po necelé minutě faul Plodka.

Utkání předních celků tabulky dospělo i přes několik dalších šancí do prodloužení. V něm minul při největší šanci domácí Špaček, vzápětí pokryl Turek i zakončení agilního Bartoviče z úhlu a rozhodnout tak musely nájezdy. Hned jako první uspěl hostující Šimánek, vyrovnat nedokázal Dušek, vzápětí opět proměnil Hübl, Plodek sice snížil, ale kapitán Sailer potvrdil výhru Mountfieldu. Všichni hostující hráči překonali Pince střelou mezi betony.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield České Budějovice 2:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 39. Kašpařík (Vantuch), 51. Bartovič (Žabka) - 3. Vak (Hudec), 19. Toman (Brabenec), rozhodující nájezd V. Hübl. Rozhodčí: Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:10, navíc Kašpařík (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7291.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Zíb, Krstev, Žabka, Kočí - Vantuch, Kašpařík, Jech - Klimenta, Plodek, Víšek - Bartovič, Dušek, Špaček - Holub, Kříž, Derner. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
České Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, Sičák, Frolo, Toman, Vydarený - Hřebejk, Mertl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - L. Květoň, V. Hübl, Kotrla - Hudec, Vak, Veselý. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec