Hlavní obsah

Liberečtí hokejisté brali ve své situaci bod jako vítězství

LIBEREC

Slovenský útočník Milan Bartovič byl jedním z hlavních tahounů libereckých Bílých Tygrů v dramatickém souboji s lídrem extraligy z Českých Budějovic. Ani jeho snaha a vyrovnávací gól v polovině třetí třetiny však neodvrátily těsnou porážku na nájezdy. Trefa šestadvacetiletého forvarda však znamenala alespoň bod, v situaci Severočechů zisk velmi cenný. Zvláště po té, co Liberečtí prohráli první třetinu 0:2.

Článek

"Bylo cítit, jak moc nám chybí zranění hráči, ale kluci, kteří místo nich nastoupili, zahráli parádně," ocenil spoluhráče Bartovič. "Zahráli jsme celkově dobře jako kolektiv a jsme moc rádi, že je z toho bod. Jen škoda, že jsme ještě zahodili tolik šancí," litoval Bartovič.

Podle trenčínského rodáka byla klíčem k úspěchu druhá třetina. "Tam to bylo takové rozházené, byli jsme pod tlakem, ale přežili jsme hodně oslabení i nápor Českých Budějovic a Pavel Kašpařík snížil, což bylo skvělé. V té třetí třetině si myslím, že už jsme byli lepší my," prohlásil Bartovič, jenž přišel na sever Čech až v průběhu sezóny na začátku listopadu.

Právě slovenský reprezentant se zkušenostmi ze zámořské NHL, kde hájil v celkem padesátce zápasů barvy Buffala a Chicaga, korunoval velký tlak Liberce vyrovnávacím gólem na 2:2 devět minut před koncem základní hrací doby. "Turek ten puk neviděl. Boris Žabka mi to tam perfektně přenechal a já to trefil," popsal Bartovič svou třetí trefu v probíhající sezóně.

Nečekanou extraligovou premiéru si v pátek odbyl pětadvacetiletý útočník Pavel Kříž z druholigového Vrchlabí. V krizové situaci pro něho zařídilo vedení Liberce možnost střídavého startu. Debut si i přes těsnou porážku evidentně užil. "Tady je to rychlejší, taktičtější, zkrátka je to velký rozdíl. Mám z toho však velmi kladné pocity. Byla krásná atmosféra a pro mě to jsou příjemné zkušenosti navíc," pochvaloval si Kříž.

Kříž výpomoc Tygrům nečekal

Nešel však do úplně neznámého prostředí, neboť v minulosti již liberecký dres oblékal, když v letech 2002 až 2004 hrál za mládežnické týmy Bílých Tygrů. "Dozvěděl jsem se to ve čtvrtek odpoledne, ani jsem to ale nečekal. Liberec sice s Vrchlabím úzce spolupracuje, ale čekal jsem, že si vezmou jiné hráče. Padlo to však na mě," popisoval Kříž, jenž po odchodu z Liberce působil i v nedalekém druholigovém Jablonci.

V probíhajícím ročníku odehrál za Vrchlabí 38 utkání a připsal si 16 kanadských bodů za osm branek a stejný počet asistencí. "Hned v sobotu nastupuju zase za Vrchlabí proti Chomutovu. Snad na mě nepadne také ta liberecká smůla, to by mě zaměstnavatel asi moc nepochválil," dodal s úsměvem Kříž.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články