Hlavní obsah

Budějovice roznesly Vítkovice, Slavia nedala šanci Pardubicím

fly, grgSport.cz

Hokejisté Českých Budějovic pokračují v suverénním tažení za vítězstvím základní části O2 extraligy. V nedělním 46. kole si po výsledku 6:0 zastříleli proti Vítkovicím a v čele soutěže mají stále šestibodový náskok před pražskou Slavií. Ta si v dohrávce 33. kola lehce poradila s Pardubicemi, poslední finalista extraligy prohrál 2:5 a vzdaluje se mu účast i v předkole play-off.

Článek

Trápící se Východočechy načali Slávisté už v páté minutě gólem Rataje a po první třetině vedli domácí 3:1. V 27. minutě přidal Vladimír Růžička mladší čtvrtý zásah a Pardubice byly zralé na ručník. Neprobudila je ani branka Nakládala na začátku třetí třetiny, na konečných 5:2 upravil v závěru Tomáš Micka.

Budějovice rozpoutaly brankový uragán s Vítkovicemi v jedenácté minutě gólem Viktora Hübla, k němu se ještě v první třetině přidal Kůrka a na začátku druhé části se prosadil i navrátilec z Kladna Milan Gulaš. Celkem nakonec hostující gólman Prusek lovil puk z branky čtyřikrát, jeho náhradník Štěpánek pak v závěru kapituloval dvakrát. Domácí Roman Turek naproti tomu pošesté v sezóně vychytal nulu, a je v tomto ohledu v extralize nejlepší.

Třetí Liberec dobře poznal kvality Budějovic v pátek, přesto s lídrem dokázal bodovat. V dalším kole už ale tým zdecimovaný zraněními nezvládl vzdorovat Třinci. Domácí Oceláři dovolili hostům skórovat pouze jednou, zatímco sami skórovali čtyřikrát, z toho dvakrát v přesilovce. Vítěznou branku zaznamenal na konci první třetiny Martynek.

Zlín vyhrál ve Varech

Beznadějně poslední Ústí nebodovalo ani na ledě Znojma. Dvěma góly se na výhře domácích 5:2 podílel Pavel Selingr, gól a asistenci si připsal Jaroslav Svoboda. Znojmo se tříbodovou výhrou opět přiblížilo desáté příčce zaručující alespoň předkolo play-off.

Jen o pár bodů lépe než Ústečtí jsou na tom ve Zlíně, ale někdejší šampióni se s takovou pozicí rozhodně nechtějí smířit. Tentokrát dokázali vyhrát na ledě Karlových Varů, kde vedli po dvou třetinách už 3:1. Domácí sice tři minuty před koncem snížili na dvoubrankový rozdíl, jenže pak Zlín přidal další dvě branky a bylo po nadějích. Dvakrát se za hosty trefil Michal Pšurný.

Kladno porazilo Spartu po nájezdech 

Kladno před dnešním kolem vyhrálo šestkrát v řadě a dobře začalo i proti Spartě, v osmé minutě dostal domácí do vedení Patera. Jenže hosté dokázali vývoj zápasu otočit góly bývalého Kladeňáka Petra Tona. Až ve 44. minutě vyrovnal Tomajko a Kladno prodloužili vítěznou sérii po samostatných nájezdech, kdy rozhodl Kalla.

Nájezdy rozhodly o vítězi také v Litvínově, odkud si dva body odvezla Plzeň. Domácí přitom měli skvělý start, už po deseti minutách veldi o dvě branky. Plzeň se zásluhou Cartelliho prosadila až na konci druhé třetiny. Vlasák pak čtyři minuty po druhé přestávce vyrovnal a závěr pak vyšel lépe hostům. V nájezdech se prosadil pouze Jakub Šindel.

HOKEJOVÁ  O2  EXTRALIGA
33. kolo hokejové extraligy:
Slavia Praha - Moeller Pardubice 5:2on-line
Branky: 5. Rataj, 8. Bednář z trestného střílení, 17. Vondrka, 27. V. Růžička ml., 55. Micka - 10. Pucher, 42. Nakládal.
46. kolo:
Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 4:1on-line
Branky: 6. Tomík, 20. Martynek, 35. Hampl, 47. D. Seman - 14. Jiruš.
Mountfield Č. Budějovice - Vítkovice Steel 6:0on-line
Branky: 18. a 44. Kůrka, 11. V. Hübl, 24. Gulaš, 47. Veselý, 49. L. Květoň.
Geus Okna Kladno - Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 8. Patera, 44. Tomajko, rozhodující sam. nájezd Kalla - 21. a 40. Ton.
Znojemští Orli - Slovan Ústečtí Lvi 5:2on-line
Branky: 40. a 56. Selingr, 7. J. Svoboda, 43. Kucharczyk, 44. R. Procházka - 19. J. Evan, 57. Klobouček.
Litvínov - Lasselsberger Plzeň 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 3. Švarný, 10. Lukeš - 39. Cartelli, 44. Vlasák, rozhodující sam. nájezd Šindel.
Energie Karlovy Vary - RI Okna Zlín 2:5on-line
Branky: 29. Skladaný, 57. Skuhravý - 35. a 58. M. Pšurný, 20. Balaštík, 36. Rachůnek, 60. Kubiš.

Reklama