Hlavní obsah

Pardubice ani napočtvrté Slavii neporazily, play-off se jim vzdaluje

PRAHA

Hokejisté Slavie Praha porazili v dohrávce 33. kola O2 extraligy pardubický Moeller 5:2 a upevnili si druhé místo v tabulce. Slávisté si výhru zajistili už v první třetině, ve které skórovali třikrát. Jaroslav Bednář zaznamenal v osmém utkání osmý gól. Pardubice tak ve čtyřech vzájemných zápasech se Slavií nezískaly ani bod, navíc se jim vzdaluje i postup do předkola play-off. Na desátou příčku nyní ztrácí osm bodů.

Článek

Do první šance utkání se ve čtvrté minutě po přesném Kadlecově pasu přes celé střední pásmo dostal Klepiš, Lašák ale jeho pokus zneškodnil. O minutu později už ale Slavia vedla. Mickovi sice Lašák pokus o kličku holí vypíchl, ležícího gólmana ale posléze přehodil Rataj. Slavisté potom hosty na více než minutu uzamkli v jejich obranném pásmu, Východočechy ale dobrými zákroky podržel Lašák.

V osmé minutě pardubický gólman hodil svoji hůl pod nohy útočících slávistů a rozhodčí Husička zkřížil ruce nad hlavou na znamení trestného střílení. K němu se postavil Jaroslav Bednář a rychlou střelou pod vyrážečku poslal svůj tým do dvougólového vedení. Bednář tak v posledních osmi utkání zaznamenal svou osmou branku. V desáté minutě udeřily Pardubice ze své „první šance“. Z téměř nulového úhlu prostřelil Svobodu Peter Pucher.

V sedmnácté minutě před Svobodou chytře tečoval Rolinek, puk ale mířil mimo. Hned z protiútoku ujel hostujícím zadákům při oslabení Vondrka a při samostatném nájezdu překonal Lašáka precizně provedenou kličkou do forhendu. V poslední minutě úvodní třetiny se blýskl domácí brankář Svoboda, který reflexivně vyrazil Snopkovu dělovku.

Nápor ze závěrečné třetiny hostům nepomohl

V šestadvacáté minutě pálil při přesilové hře zpoza obránce Hruška, Lašák jeho pokus s námahou vyrazil. V 27. minutě vystřelil od modré Drtina, první dorážku Růžičky ještě pardubický gólman s námahou vyrazil, na druhou už ale neměl nárok. Pardubice třígólové manka poněkud zvedlo z útlumu, při Havířově střele z první však Svoboda včas sklapl své betony. Slávistický brankář měl i štěstí, když střelu Starého vyrazil hřbetem lapačky. Úspěšný nebyl ani o chvilku později Pucher.

Vstup do třetí třetiny se Pardubicím povedl. Pucherovu přihrávku zpoza branky přesně trefil Nakládal a snížil na 4:2. O minutu později už mohli hosté prohrávat jen o gól. Dorážku Puchera ale zastavil betonem Svoboda. V 45. minutě se už hosté radovali z gólu, sudí Husička ale gól neuznal pro předchozí přerušení hry, za což si vysloužil pískot pardubických fanoušků.

Pardubice byly i nadále aktivnější, v 51. minutě ale mohly inkasovat popáté. Sklenář připravil dobrou pozici Růžičkovi, Lašák se ale včas přesunul k levé tyči a střelu lapil. Definitivně slávisty uklidnil pět minut před koncem zápasu Micka, který do sítě dorail Klepišovu střelu. V 57. minutě kanonýr Sýkora jen nevěřícně zakroutil hlavou, když mu jeho pohotovou ránu máchnutím lapačky zneškodnil Svoboda.

Pardubice tak ani ve čtvrtém vzájemném utkání se Slavií v této sezóně nezísklay ani bod, navíc se jim vzdaluje desátá příčka zajišťující postup do předkola vyřazovacích bojů. Nyní na ni Východočeśi ztrácejí osm bodů.

<tbody><tr class="invert"><td>Slavia Praha - Moeller Pardubice 5:2 (3:1, 1:0, 1:1)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 5. Rataj (Micka), 8. Bednář z trestného střílení, 17. Vondrka (Němeček), 27. Růžička (Drtina), 55. Micka (Klepiš) - 10. Pucher (Snopek), 42. Nakládal (Pucher). Rozhodčí: Husička - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 6:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 8087. </td></tr><tr><td><strong>Slavia:</strong> Svoboda - Kadlec, Drtina, Němeček, Žižka, Sloboda, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, V. Růžička ml., Klepiš - Micka, Rataj, Sup - Doležal, Sklenář, Tomica. </td></tr><tr><td><strong>Pardubice:</strong> Lašák - Snopek, Linhart, Nakládal, Havíř, Nikolov, Koma, Šeda - P. Sýkora, Hlinka, Rolinek, - Tvrdík, Pucher, Somík - Kolář I, Koukal, Starý - Klejna, Rákos, Cetkovský. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: