Hlavní obsah

Třinec - Liberec 4:1Hokejisté Třince srazili Liberec třemi využitými přesilovkami

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Tomík 1 : 0
13. Jiruš 1 : 1
19. Martynek 2 : 1
34. Hampl 3 : 1
46. Seman 4 : 1

TŘINEC

Tři góly z přesilovek daly hokejistům Třince základ k důležitému vítězství 4:1 nad Libercem. Oceláři si rozhodující náskok vypracovali hned v první třetině, kdy se při početních výhodách prosadili oba jejich nejlepší střelci Róbert Tomík s Rostislavem Martynkem. Třinec se na své výsledkové sinusoidě znovu zvedá, po sérii sedmi porážek se raduje z druhé výhry za sebou a upevnili si desáté místo. Třetí Liberec naopak prohrál počtvrté za sebou.

Článek

Nátlakový hokej Třince se v úvodu setkal s úspěchem. Liberec se i díky vyloučením dostal v úvodu pod velký tlak a Pinc už během prvních dvou minut zlikvidoval gólové šance Peterka a Semana. V šesté minutě však přiložil ruku k dílu elitní třinecký kanonýr Tomík, který první ranou v přesilovce rozezněl tyčku, ale opakovaný pokus už po nezištné přihrávce Štefanky nezadržitelně nasměroval pod horní tyčku.

Hosté svými kombinacemi obtížně hledali cestu před Vojtka, třebaže po zakřiknutém nástupu zlepšili pohyb. Druhý gól naopak odmítl Korhoň, který ve 12. minutě zblízka přestřelil. Severočeši byli efektivnější i efektní. Akce u vyrovnávací trefy neměla chybu: Pletka parádním křížným pasem od pravého mantinelu nasevíroval puk rozjetému Jirušovi, který u vzdálenější tyčky jen správně natočil hůl.

Třinec byl však v první části aktivnější a náskok obnovil v další přesilovce. Po Tomíkovi udeřil i druhý nejlepší týmový střelec Martynek, který 33 sekund před koncem úvodního dějství ve spolupráci s Barinkou takřka zkopíroval úspěšnou souhru spoluhráčů z šesté minuty a ranou pod břevno nedal Pincovi šanci.

Přesilovky silnou zbraní Třince

Vedení domácí spravovali precizní defenzívou. Ze hry vymýtili individuální hrubky, které jim ztrpčovaly život v minulých kolech, a Liberec neúčelně dobýval jejich obranné pásmo. Trumfem Ocelářů v neděli byly i přesilovky. Další gól v ní měl na hokejce Seman, ale trefil Pince. Liberecký gólman však vzápětí neudržel Steberovu střelu a sváteční střelec Hampl dorazil puk do branky.

Koncentrovaný soubor kouče Kopřivy pak Tygrům žádný zvrat nepovolil. Jen jednou nechala třinecká obrana Vojtka na holičkách, ale Čermák neměl v úvodu třetí části rychlost a sólo zakončil jen slabým bekhendovým pokusem, se kterým neměl nárok na úspěch.

Hosty definitivně skolil Seman: Moravec mu v přesilové hře vyškrábl puk ze skrumáže před Pincem a třinecký bek využil technickou střelou třetí početní výhodu v utkání. Domácí mohli přidat i další branky, Polanský však trefil tyčku a Steberův únik zlikvidoval Pinc. Diváky tak v nervózním závěru nejvíce pobavila boxerská vložka Malce s Čermákem, který však neshodil rukavice a z bitky rychle vycouval.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Tomík (Štefanka), 20. Martynek (P. Barinka), 35. Hampl (Steber), 47. D. Seman (D. Moravec) - 14. Jiruš (Pletka). Rozhodčí: Šindler - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 11:11, navíc Malec (Třinec) 10 minut. Využití: 3:0. Diváci: 2959.
Třinec: Vojtek - Andersons, Výtisk, D. Seman, Malec, Kundrátek, Pácal - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa - Hrňa, Hampel, Steber. Trenéři: Kopřiva a Juřík.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Zíb, Žabka, Krstev, Holub, Kočí - L. Čermák, Kašpařík, Pletka - Dušek, Plodek, Víšek - Bartovič, V. Nedorost, Špaček - Derner, Vantuch, Jech. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec