Hlavní obsah

Kladno - Sparta 3:2Kladno si i proti Spartě zahrálo prodloužení a opět uspělo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Patera 1 : 0
20. Ton 1 : 1
39. Ton 1 : 2
43. Tomajko 2 : 2
65. Kalla 3 : 2

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili ve 46. kole extraligy pražskou Spartu 3:2 po samostatných nájezdech. O výhře domácích, kteří si zahráli počtvrté za sebou prodloužení a připsali si sedmou výhru za sebou, rozhodl útočník Jaroslav Kalla. Hostům nepomohly před rekordní návštěvou na kladenském stadionu ani dvě branky Petra Tona.

Článek

Středočeši, kterým se proti Spartě dlouhodobě daří, začali ofenzivně a hned od prvních vteřin diktovali tempo hry. Dubu v brance Sparty vyzkoušeli Gardoň a Trončinský, ve čtvrté minutě jej domácí dokonce při vlastním oslabení překonali. Gól však neplatil, neboť sparťanská branka byla posunutá.

V 8. minutě se ale už Kladno dočkalo. Při dvojnásobné přesilové hře otevřel skóre Patera, když si jeho přihrávku srazil Duba smolně za svá záda. Vstřelený gól ještě umocnil pohodu domácích a v další početní výhodě mohli Dubu překonat Patera, Kalla i Martin Procházka. Ani jednomu se to ale nepodařilo.

Sparta měla pouze ojedinělou šanci při vyloučení Zdeňka Nedvěda, bekhendová střela Tona však Orcta výrazněji neohrozila. Naopak kladenský hráč se po návratu z trestné lavice řítil sám na Dubu, gól ale nedal. Když na začátku druhé třetiny neproměnil stoprocentní šanci Procházka, hosté Geus Okna potrestala. Hned v protiútoku překonal Orcta Ton.

Kouč Výborný bez ohledu na tento fakt změnil složení útočných řad, začal do hry posílat jen tři formace a výkon Sparty šel nahoru. Ve 24. minutě mohl vrátit domácím vedení Diviš, ale na rozdíl od první části bylo rušno u před Orctem. Ve 28. minutě měl kladenský gólman při další akci Tona štěstí, že nekapituloval podruhé.

Nejproduktivnější hráč soutěže si ale vše vynahradil 29 vteřin před koncem druhé třetiny, kdy ujel Štěpánkovi a bekhendovou střelou přehodil ležícího Orcta. Připsal si tak 26. branku v sezoně, čímž si vytvořil svůj osobní rekord. Domácím se ale ve 44. minutě podařilo vyrovnat, když rychlý protiútok zakončil přesnou střelou Tomajko. Jeho gól však musel potvrdit videorozhodčí, neboť Duba při zákroku posunul brankovou konstrukci.

Blízko k brance byl poté Ševc, jehož tvrdou střelu Duba vyrazil. Na druhé straně trefil Netík při přesilovce tyč. K žádné změně stavu však už nedošlo, a tak se muselo prodlužovat. V nastavené pětiminutovce mohl rozhodnout Petr Nedvěd, ale Orcta nepřekonal a ke slovu přišly samostatné nájezdy. Na ty se do branky domácích postavil Kopřiva a tento tah se kladenským trenérům vyplatil. Kopřivu překonal pouze Petr Nedvěd. Kladenská dvojka navíc nezvyklým vyjetím překvapila Tona a domácí tak při úspěšných pokusech Horny a Kally získali druhý bonusový bod.

Geus Okna Kladno - Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Patera (Ševc), 44. Tomajko (Čurilla), rozhodující sam. nájezd Kalla - 21. Ton (Černošek), 40. Ton (Netík). Rozhodčí: Šír - Kabourek, Bejček. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 5023.
Kladno: Orct (na nájezdy Kopřiva) - Nádašdi, Hájek, Trončinský, M. Štěpánek, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Cunik - Melichárek, P. Nedvěd, Sivek - Ton, Langhammer, Netík - Dragoun, Vaic, Vondráček - Hromas, Švagrovský, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: