Hlavní obsah

Č.Budějovice - Vítkovice 6:0Lídr extraligy z Českých Budějovic deklasoval Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hübl 1 : 0
17. Kůrka 2 : 0
23. Gulaš 3 : 0
43. Kůrka 4 : 0
46. Veselý 5 : 0
48. Květoň 6 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic deklasovali v utkání 46. kola extraligy Vítkovice 6:0 a drží si v čele tabulky šestibodový náskok před druhou Slavií. Gólman Mountfieldu Roman Turek si při čtvrté výhře svého týmu za sebou připsal šesté čisté konto v sezóně. Jednu branku si připsal i útočník Milan Gulaš, který se vrátil na jih Čech po tříměsíčním hostování v Kladně.

Článek

Aktivněji začali hosté, ale již v první minutě netrefili prázdnou budějovickou klec, když brankář Turek u zadního mantinelu sbíral ztracenou hůl. O čtyři minuty později Krenželok zatáhl kotouč do útočného pásma, ve slalomu pokračoval Šimíček, akce však skončila u Turka. V polovině prvního dějství seděl za katrem Tomášek, domácí rozehráli klasický zámek a po křížné Tomanově přihrávce nechytatelnou ranou z voleje otevřel skóre Hübl.

Ve vlastním oslabení při Jánošově trestu ohrozil Turka aktivní Krenželok, ale při plném počtu hráčů znovu udeřili Jihočeši. Šimánek od zadního mantinelu našel nestřeženého Kůrku, tomu střela vůbec nevyšla, ale právě tím oklamal padajícího Pruska, jemuž proklouzl puk mezi bruslemi. O zkorigování stavu se opakovaně pokoušel Krenželok. Na druhé straně Vak v sólovém nájezdu až moc přemýšlel a Pruska nepřekvapil.

V úvodu druhé třetiny domácí obrana trestuhodně propustila Burgra do těsné blízkosti brankoviště, ale Turkův beton byl neprůstřelný. Návrat z Kladna do poté stylově oslavil Gulaš, který po Hřebejkově akci zvedl kotouč přesně pod horní tyč Pruskovi svatyně a zajistil tříbrankový náskok. Následná Šimánkova teč Kůrkovy střely se neujala, stejně jako bekhendový pokus vítkovického Svačiny.

Před českobudějovickou klecí bylo horko i v příštích okamžicích, kdy se řítil na domácího gólmana Tomášek a dorážet se snažil Heš, do ideální střelecké pozice nabruslil také Hruška, ale Turek předvedl skvělý zákrok. Při Klimkově vyloučení ve 44. minutě předvedli domácí navlas stejnou akci jako při úvodním gólu zápasu, pouze s jinými aktéry. Vedení 4:0 zařídili Gřegořek a zakončující Kůrka.

Po kombinaci českobudějovických útočníků pak Hřebejk pálil na prázdnou klec, obránce Heš ale rybičkou zachránil. Situace však vyvedla z míry brankáře Pruska natolik, že přepustil své místo Štěpánkovi. Mladému náhradníkovi nebylo co závidět, nestačil se ani rozkoukat a během čtyř minut pobytu na ledě dvakrát kapituloval. Bombou z voleje ho překonal Veselý a střelou švihem našel skulinku mezi jeho chrániči Květoň. Jihočeši dohrávali zápas exhibičně, zatímco hosté nedokázali skvělého Turka připravit o nulu ani během 40 vteřin trvající výhody pět proti třem.

Mountfield České Budějovice - Vítkovice Steel 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. V. Hübl (Toman), 18. Kůrka (Šimánek), 24. Gulaš (Hřebejk), 44. Kůrka (Gřegořek), 47. Veselý (Vak), 49. L. Květoň (Sičák). Rozhodčí: Pešina - Čížek, Prchal. Vyloučení: 9:10. Využití: 3:0. Diváci: 5731.
České Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, Sičák, Frolo, Toman, Vydarený, Macháček, od 51. navíc Bolf - Gulaš, Mertl, Hřebejk - Kůrka, Šimánek, Sailer - L. Květoň, V. Hübl, Kotrla - Hudec, Vak, Veselý. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Vítkovice: Prusek (45. J. Štěpánek) - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Gulaši, Ovčačík, J. Mrázek, Heš, Trnka - Jánoš, Burger, P. Hubáček - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Klimek, R. Hruška, Köhler - Svačina, Vala, Tomášek. Trenéři: Bokroš a Bolek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec