Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 2:3Plzeň vyhrála po nájezdech v Litvínově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Švarný 1 : 0
9. Lukeš 2 : 0
38. Cartelli 2 : 1
43. Vlasák 2 : 2
65. Šindel 2 : 3

LITVÍNOV

O osudu zápasu 46. kola mezi Litvínovem a Plzní rozhodly až samostatné nájezdy. Při nich byl naprosto bezchybný brankář hostí Roman Málek a za Plzeň se prosadil jediný střelec z nájezdů Jakub Šindel.

Článek

Začátek zápasu přitom patřil jasně Litvínovu. Skóre otevřel už po dvou a půl minutách dorážkou vlastní střely slovenský obránce Švarný, pro něhož to byl premiérový gól v litvínovském dresu. A na sklonku úvodní desetiminutovky Lukeš potrestal Ludvíkovo vyloučení.

Po startu druhé části Litvínov neproměnil minutovou přesilovku pět na tři, při sólových nájezdech záhy proti Málkovi neuspěli Tomas a Kubinčák. Hosté se postupně herně zvedli a vyrovnali. Nejprve Cartelliho dělovka skončila v horním růžku Fraňkovy branky a poté Vlasák protlačil puk do sítě.

Ani v prodloužení už gól nepadl a utkání dospělo k penaltovému rozuzlení. Domácí střelci Jenáček, Lukeš a Reichel neuspěli, na druhé straně se trefil Šindel a tak se radovali hosté.

Jaroslav Hübl, trenér Litvínova: „Ztratili jsme dobře rozehraný zápas. Obrovskou překážkou byl Málek.“

Miloslav Hořava, trenér Plzně: „Po bezradné první třetině jsme se  vrátili do hry a nakonec jsme byli šťastnější.“

Litvínov - Lasselsberger Plzeň 2:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Švarný (J. Černý), 10. Lukeš (Jánský) - 39. Cartelli (Šindel), 44. Vlasák (Vampola), rozhodující sam. nájezd Šindel. Rozhodčí: Minář - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. Diváci: 6435.
Litvínov: Franěk - L. Poživil, Šlégr, Punčochář, O. Poživil, Vobořil, Skuhrovec, Švarný, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Tomas, Benda, Bahenský - Trávníček, Rindoš, J. Černý. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Dresler, Jasečko, Cartelli, Dobrovolný, Čakajík - Vlasák, Vampola, Adamský - Důras, Divíšek, Ludvík - Dvořák, Kracík, Matějovský - Stránský, Šindel, Laš. Trenéři: Hořava a Rulík.

Reklama

Související témata: