Hlavní obsah

Slávistický oslavenec Svoboda: První gól Pardubic jsem podcenil

PRAHA

V desáté minutě sice pustil poměrně laciný gól, v dalších minutách zápasu ale svůj tým výrazně podržel. Gólman Slavie Adam Svoboda vydatnou měrou přispěl k výhře svého týmu nad pardubickým Moellerem. Slavia tak Pardubice ve všech vzájemných zápasech v sezóně porazila, slávistický brankář to ale nepřeceňuje. „Je to příjemné, ale spíš koukám dopředu,“ říká Svoboda, který v sobotu oslavil třicáté narozeniny.

Článek

Adame, první gól Pardubic vsítil Peter Pucher poměrně snadno, když vás prostřelil z téměř nulového úhlu. Asi si tento moment vyčítáte, že?

Hrubě jsem to podcenil. Myslel jsem, že mě trefí do břicha. Byl jsem dobře postavený, střela šla navíc vedle, ale rukou jsem si to do branky hodil sám. Stalo se... Ale myslím, že mě to spíš nakoplo, než aby mi to uškodilo.

Co jste si v té chvíli pro sebe říkal? Jak jste se pro další minuty zápasu vyburcoval?

Takové ty typické věci. Že to teď zavřu, zatáhnu roletu. Naštěstí jsme Pardubicím docela brzo utekli a pak už si to pohlídali. Člověk pak dalšími úspěšnými zákroky získá jistotu. Jsem rád, že jsme v jednu chvíli ubránili čtyři přesilovky, které šly hned za sebou.

Ideální sestava 46. kola ELH podle Sport.cz:
R. Turek (Č. Budějovice - pošesté v sestavě kola) - L. Galvas (Zlín), R. Bičánek (Znojmo - 2) - J. Bednář (Slavia - 3), J. Šindel (Plzeň), J. Balaštík (Zlín - 2).

Ke konci zápasu jste skvělým zákrokem lapačkou vychytal Petra Sýkoru, který pak ještě dlouho kroutil hlavou. Všiml jste si toho?

Abych se přiznal, tak ne. Z jeho strany ale byla více nebezpečnější střela od modré, která mu dobře sedla. Kluci mi to ale dobře odclonili, takže jsem ji viděl. Jakmile ji nevidíte, nemáte šanci.

V jeden moment jste dokonce po ataku Tomáše Rolinka skončil až ve vlastní brance...

To je klasika, Rolas to tak hraje. I tak by ale případný gól neměl platit, navíc se ještě, podle mě, mělo vhazovat ve středním pásmu.

Pardubice vás ve třetí třetině po gólu na 4:2 hodně zatlačily. Nezatrnulo vám v té chvíli trochu?

Věděli jsme, že na nás hned od počátku třetí třetiny vletí. Jde jim totiž o hrozně moc. Celý zápas hráli nahoru-dolu, stříleli z každé pozice. Nám ale pomohl páteční zápas se Znojmem, kdy jsem si po první třetině mezi sebou řekli pár důrazných slov. Myslím, že jsme odehráli parádní zápas.

S Pardubicemi, i zásluhou nedělní výhry, máte v letošní sezóně bilanci čtyř výher. Jak se vám na to, jako bývalému hráči Východočechů, kouká?

Je to příjemné, ale jsou to jen čtyři zápasy. Už na to nekoukám, v pátek nás čeká těžký zápas s Litvínovem. Nepřeju si nic jiného, než abychom konec sezóny zvládli.

Myslíte si, že se už Slavia vyhrabala z herní krize?

Začíná to už být ono. Je tam zpátky obětavost, kolikrát leháme do střel, levá křídla parádně pomáhají bekům. Když nemůžeme, vyhodíme. to jsou jednoduché věci, která v součtu dělají velký výkon.

Vy jste v sobotu oslavil jubilejní třicáté narozeniny. Jak jste si je užil?

Byl jsem doma. V pátek jsem byl na večeři s kamarády. Samozřejmě, že nějaké pivíčko bylo, ale nic velkého. Teď máme volno, tak se Sejčkem (Petrem Sýkorou, útočníkem Pardubic, kterého má Svoboda v Pardubicích za souseda - pozn. aut.) určitě půjdeme na jedno.

Připomenete mu nedělní zápas?

              Ne, já tohle nedělám. Spíš se bavíme o jiných věcech než o hokeji.

Reklama

Související témata: