Hlavní obsah

Lašák spílá sudímu Husičkovi za odpískaný nájezd

Plný zloby byl po nedělním zápase hokejové extraligy na ledě pražské Slavie brankář Pardubic Ján Lašák. Z míry jej vyvedl moment v první třetině, kdy rozhodčí Petr Husička nařídil trestné střílení za to, že odhodil hokejku. Jemu ji přitom z rukou nechtěně vyrazil spoluhráč Nakládal. Slavie pak díky proměněmu nájezdu Bednáře zvýšila na dvoubrankový rozdíl a vykročila k celkovému vítězství 5:2.

Článek

"To byl faul na hokej. Na rovinu říkám, že to byla katastrofální chyba, která z logického a hokejového hlediska neměla žádný smysl. Proč by brankář házel hokejku, když má puk třicet čísel od sebe? To jsem teda fakt absolutně nechápal," rozčiluje se Lašák na oficiálních webových stránkách Pardubic.

Na záznamu České televize z pořadu Dohráno je jasně vidět, jak pardubický bek Nakládal před Lašákem odpaluje puk do rohu, přičemž odstřelil i Lašákovu hůl. Ta skončila v rohu kluziště, daleko od dojíždějícího Slávisty Klepiše. Přesto sudí Husička stojící nedaleko pardubické branky ukázal na středový kruh.

"Jasně, chybu člověk udělá, nikdo není neomylný. Ale toto je fakt něco neuvěřitelného, to jsem ještě nezažil. Já bych byl moc rád, kdyby se k tomu pan Husička vyjádřil. Rád bych zkrátka slyšel vysvětlení," pokračoval Lašák v kritice, která zazněla až den po zápase. Ještě v den utkání se totiž stejné výroky na adresu rozhodčích pokutují.

Na nájezd se už nedokázal soustředit 

Proti trestnému střílení Bednáře po inkriminovaném momentu už gólman Pardubic jen těžko hledal koncentraci. "Jsme v rozpoložení, kdy musíme vyhrát, a pak přijde něco takového. Snažil jsem se zklidnit, ale.... Měl jsem hlavu opravdu někde jinde," přiznal.

Pardubice se stále herně trápí a pomalu ale jistě jim utíká play-off, navíc krizi týmu ještě víc dokážou rozhodit takovéto sporné momenty. "První chyba je, že hrajeme špatně, to je fakt. Ale včera to bylo hrubé ovlivnění zápasu a pevně věřím, že kompetentní lidé se k tomu vyjádří," zakončil Lašák.

Reklama

Související témata: