Hlavní obsah

Dopita musí na operaci, Znojmo bude o play-off bojovat bez něj

ZNOJMO

Hokejisté Znojma budou muset v závěru základní části extraligy oželet služby klíčového útočníka týmu Jiřího Dopity. Zkušený centr podle informací oficiální internetové stránky klubu v úterý podstoupí operaci kolena a čeká ho nejméně měsíční přestávka. To je pro Znojmo, momentálně bojující o samotnou účast v play-off, velmi nepříjemná situace.

Foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Jiří Dopita (uprostřed) bude hokejistům Znojma chybět.

Článek

"Dozvěděl jsem se to včera ráno, je to pro nás samozřejmě rána. Hráč jako Jirka Dopita se nedá nahradit, je to velká osobnost jak na ledě tak v kabině," řekl pro Sport.cz předseda a sportovní manažer znojemského klubu Jaroslav Vlasák.

Devětatřicetiletý centr měl potíže s kolenem už od konce prosince, po každém z dalších zápasů mu z něj lékař musel vytahovat krev. Jeho stav se navíc stále zhoršoval, operace už byla nevyhnutelná. "Měl s tím kolenem potíže už delší dobu, bude rozumnější, když operaci podstoupí," myslí si Vlasák.

Znojemští Orli jsou nyní na jedenácté příčce extraligové tabulky a na desátý Třinec zaručující předkolo play-off ztrácí čtyři body. A to mají ještě na kontě o zápas navíc, do konce základní části odehrají už jen šest utkání. Ty už Dopita určitě nestihne, lékařský zákrok mu tak může definitivně ukončit sezónu.

Nahradit Dopitu nelze

O možné hráčské náhradě však klub před uzávěrkou přestupů neuvažuje. "Jak už jsem říkal, tak Jirku Dopitu nahradit ani nelze. A když se koukám na hráčský trh, tak nejsou ani k dispozici žádní kvalitní volní hráči. Posilovat kádr už nebudeme," přiznal Vlasák.

Bez nejproduktivnějšího hráče klubu to budou mít Orli těžké, navíc je brzy čekají další těžké zápasy. "V pátek jedeme do Liberce a pak máme doma Kladno, které má v poslední době velkou formu. Pro nás je teď každý zápas klíčový a bez Dopity to bude ještě těžší. Ale věřím, že se hráči semknou a budou bojovat i za něj," řekl na závěr šéf znojemského hokeje.

Reklama

Související témata: