Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 1:5Pardubice doma podlehly Zlínu 1:5 a naději na play off neoživily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Balaštík 0 : 1
34. Balaštík 0 : 2
36. Vosátko 0 : 3
39. Čech 0 : 4
51. Tvrdík 1 : 4
57. Andrašovský 1 : 5

PARDUBICE

Hokejisté dvanáctých Pardubic prohráli v úterním dohrávaném utkání 8. kola extraligy s předposledním Zlínem 1:5 a rozplývá se jim naděje na postup do play off. Úřadující vicemistr po čtvrté porážce za sebou ztrácí se šesti zápasy do konce základní části na desátý Třinec stále osm bodů a Oceláři mají ještě zápas k dobru.

Článek

Celek RI Okna potvrdil, že se mu v této sezoně na Pardubice daří a i ve třetím vzájemném zápase naplno bodoval. Dvěma góly se o to zasloužil kanonýr Jaroslav Balaštík, který proti Moelleru skóroval v tomto ročníku už šestkrát. Zlín se vzdálil poslednímu Ústí na patnáct bodů a naopak přiblížil Pardubicím před pátečním dalším vzájemným zápasem na jihu Moravy na pět bodů.

Pardubice vstoupily do důležitého utkání jen se třemi formacemi, přičemž do hry se zapojil i desátý útočník Cetkovský, a také se změnou na postu kapitána. "Céčko" od útočníka Miroslava Hlinky převzal obránce Jan Snopek, který tuto funkci zastával už při zranění svého předchůdce.

Moeller se snažil dostat soupeře pod tlak a ve čtvrté minutě se ocitl ve velké šanci osamocený Tvrdík, ale pokus o blafák mu proti Murínovi nevyšel. Vzápětí po objetí branky neprostřelil zlínského gólmana z úhlu Somík a po rychlém protiútoku neuspěl ani bekhendem Rolinek.

Hosté využili bleskově přesilovku a ujali se vedení

Hosté, kteří v úvodu hrozili z brejků, ale využili v 6. minutě bleskově přesilovku a ujali se vedení. Šedův faul za brankou hostů při forčekingu potrestal hned po deseti vteřinách Balaštík, který dopravil do sítě Lašákem vyraženou Galvasovu střelu od modré čáry. Pardubice inkasovaný gól dostal do útlumu a mohly znovu inkasovat.

Po obléhání branky se šikovně snažil protlačil puk u levé tyče za brankovou čáru Balán a reklamoval u sudího Mináře gól. Ten po poradě s videorozhodčím rozpažil. V 11. minutě zkoušel vyrovnat opět Rolinek, ale Murín jeho pokus vyškrábl lapačkou. Po skončení početní výhody při Balánově trestu se ocitl sám před zlínským gólmanem Tvrdík, trefil však jen jeho beton.

V závěru úvodního dějství dvakrát zkoušel štěstí domácí kanonýr Sýkora, hned po přestávce minul Hlinka. Potom si vynutil faul Pucher a ještě ohrozil zlínskou branku. Při Ďurákově trestu ale Pardubičtí potvrdili své trápení v přesilovkách. V 26. minutě fauloval Snopek zakončujícího Balána a ještě se u toho krvavě zranil v obličeji. V oslabení ale vyzkoušel Murína Pucher. Po Nakládalově vyhození puku do hlediště přečkali Východočeši i 17 sekund trvající oslabení tří proti pěti.

Svěřenci trenéra Šejby se položili

Zlín v početní výhodě zkoušel střílet, ale nepřesně. Na druhé straně v 31. minutě trefil Rolinek v přesilovce tyčku, při dalším oslabení hostů nevyzrál Havíř z mezikruží na Murína. V 35. minutě ale Okál hned po návratu z trestné lavice vyzval ke zvýšení Balaštíka, který si připsal 22. trefu v sezóně. Svěřenci trenéra Šejby se položili a ještě do konce druhé dějství dvakrát inkasovali. Od modré čáry se trefil Vosátko a 57 sekund před sirénou zblízka i Filip Čech.

Do závěrečné části nastoupily v obou brankách dvojky a Jakub Čech se hned uvedl skvělým zákrokem proti Cetkovskému. Pardubičtí trenéři zamíchali složením útoků - nehráli Hlinka, Somík, Kolář a Starý a nahradili je Semorád, Zohorna a Bláha. V 52. minutě sice korigoval stav Tvrdík, ale další šance Tvrdík a Rolinek nevyužili. Poslední slovo měl necelé tři minuty před koncem bývalý pardubický hráč Andrašovský, který překonal Hyláka.

Moeller Pardubice - RI Okna Zlín 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 52. Tvrdík (Cetkovský) - 6. Balaštík (Galvas), 35. Balaštík (Okál), 37. Vosátko (M. Čech), 40. F. Čech (M. Čech), 58. Andrašovský (Okál). Rozhodčí: Minář - Hejduk, Rittich. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. Diváci: 8763.
Pardubice: Lašák (41. Hylák) - Snopek, Linhart, Nakládal, Havíř, M. Šeda, Kolář II - P. Sýkora, Rolinek, M. Hlinka (41. Semorád) - Tvrdík, Pucher, Somík (41. Bláha) - Kolář I, Koukal, Starý (41. Zohorna) - Cetkovský. Trenéři: Šejba a Lubina.
Zlín: Murín (41. J. Čech) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Ďurák, Vosátko, Lučka - Balaštík, Leška, Rachůnek - Okál, M. Čech, Andrašovský - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný - Kubiš, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Přikryl.

Reklama

Související témata: