Hlavní obsah

Pardubický kapitán Snopek: Dokud je o co hrát, budeme bojovat

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic zápas o posílení naděje na postup do play off nezvládli a po domácí porážce v úterním dohrávaném utkání 8. kola extraligy ztrácejí na desátý Třinec stále osm bodů. Situace je pro úřadujícího vicemistra kritická, neboť mu zbývá do konce základní části jen šest zápasů a Oceláři mají ještě utkání k dobru. Po dnešním debaklu 1:5 čekal hráče Moelleru pohovor s vedením klubu.

Článek

"Museli jsme si opět ujasnit nějaké priority a o co hrajeme. Těžko hledám slova. V kabině všichni chtějí vyhrávat, ale momentálně je na nás nějaká deka, z které opravdu není lehké se dostat," řekl novinářům pardubický kapitán Jan Snopek, který v této pozici nahradil Miroslava Hlinku. Slovenský útočník se před nedělním utkáním se Slavií "céčka" vzdal.

Pardubice závěrečný boj o šanci na play off nezvládají. Počtvrté za sebou vyšly bodově naprázdno, ale podle Snopka se nevzdávají. "Dokud je o co hrát, tak budeme bojovat. Lépe by se to říkalo po povedeném zápase, ale my se teď musíme odpíchnout ode dna. Opravdu věříme, že se do desítky ještě můžeme dostat. Dokud je teoretická naděje, musíme o ni hrát a třeba až do posledního kola," uvedl Snopek.

Momentálně ale tým sráží psychika. "Stačí jedna chyba, nebo nevyužitá šance a dostává nás to dolů. Nemáme momentálně ani takovou sílu, abychom se z toho oklepali. Když honíte body, je to těžké na hlavu," prohlásil pardubický zadák. Dohrávka podle něj nebyla výhodou i z toho důvodu, že kvůli startu za jiné kluby v osmém kole nemohli hrát obránci Jaroslav Koma a Angel Nikolov. "Ale i když je z jakýchkoliv důvodů záplatovaná sestava, neomlouvá nás to. Odhodlání na začátku bylo, ale bohužel se na ledě stane pár věcí a sedne to na nás," řekl Snopek.

Výtky vedení po utkání nechtěl nový kapitán do médií komentovat. "Slyšeli jsme verzi vedení a není to nic, co by se mělo vynášet z kabiny. Jsou to věci, které si musíme vzít k srdci," uvedl Snopek. "Není v kabině hráč, který by něco vypustil, ale je tam momentálně takový zmar, že jedno přeskočení puku hokejky udělá s psychikou hrozně moc."

Impulzem měla být změna kapitána

Impulzem měla být prý ze strany Hlinky i změna kapitána. "Míra chtěl dát impulz, vzal jsem si céčko a nic se nezměnilo. Není to v písmenech. Jsme zkušený tým, který hraje na příčkách, kam nepatříme. Přestože se v hokeji točí velké peníze a diváci si platí za vstup, musíme se vrátit k pěknému hokeji a znovu si to užívat. Je na čase v pátek Zlínu porážku oplatit a přivést nějaké body," podotkl.

Snopek věří, že i přes velkou ztrátu na play off neodejde před čtvrtečním koncem přestupního termínu nikdo pryč a tým bude dál válčit o naději. "Nejsem v situaci, kdybychom měli pouštět nějaké hráče na hostování. Dostali jsme se do této situace a je na nás, abychom se z ní dokázali dostat," dodal Snopek.

Asistent trenéra Ladislav Lubina však přiznal, že šance na postup do play off už jsou minimální. "Po takovém výsledku se šance snížily možná na nulu. Věřit se dá, postup do desítky byl ale byl už zázrak. Nálada v kabině je špatná a ještě nějaký čas bude," řekl po utkání Lubina, podle něhož se tým topí v krizi. "Z pozice trenérů a vedení až takový tlak na hráče není, ale ubíjí se v myšlenkách a je to vidět ve hře," dodal asistent trenéra. Například nedávného kapitána Hlinku ve třetí třetině pardubičtí trenéři stáhli ze hry.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín