Hlavní obsah

Hlinka skončil v Pardubicích a hned zamířil do Sparty

PARDUBICE

Z Pardubic propuštěný slovenský útočník Miroslav Hlinka zůstal bez angažmá jen pár hodin, než mu pražská Sparta nabídla návrat po devíti letech. „Hlinkovo okamžitě uvolnění z kádru je interní záležitostí klubu,“ tvrdí pardubický manažer Zbyněk Kusý na adresu 36letého hokejisty, který měl přitom smlouvu s Moellerem i na příští rok. „Kontrakt mu byl ukončen, už s ním nepočítáme," doplňuje Kusý.

Článek

„Jsem moc rád za novou příležitost, chci být ve Spartě platným hráčem," říká Miroslav Hlinka, jenž ani nedohrál úterní dohrávku se Zlínem, která zřejmě pohřbila pardubické šance na play-off. Trenér Šejba ho po druhé třetině stáhli ze sestavy.

Už před čtvrtou porážkou v řadě se přitom slovenský centr dobrovolně vzdal kapitánství v Pardubicích a jeho nástupcem se stal obránce Snopek. „Žádné další hráče už ale neuvolníme ani za horentní sumy. Přitom se mi sešlo hodně zajímavých nabídek ze zahraničí i z tuzemska, zájem byl především o Sýkoru, Rolinka a Lašáka, ale i kvůli našim divákům nechceme kádr rozpouštět," doplnil Kusý

Sparta o Hlinku, který v jejím dresu strávil pět sezón i s bratrancem Jaroslavem, působícím nyní v Coloradu, okamžitě projevila zájem. „Tušil jsem, že by tento hráč mohl přicházet do úvahy jako posila těsně před čtvrteční uzávěrkou přestupů. A když se v úterý večer definitivně rozešla jeho cesta s pardubickou, rychle jsme se dohodli na Hlinkově působení do konce sezóny,“ prozradil sparťanský manažer Petr Bříza.

Sparta usilovně rozšiřuje kádr pro blížící se play-off. Po americkém obránci Cookovi z IFK Helsinky se snažila získat i kanadské útočníky Chouinarda a Meloche z německého Straubingu, ale tam neuspěla.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice