Hlavní obsah

Slovenský útočník Krajči posílil hokejisty Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisty Ústí nad Labem definitivně posílil do konce sezóny slovenský útočník Róbert Krajči ze Žiliny. Poslední tým české extraligy už vyřídil potřebné formality přesunu šestadvacetiletého forvarda, který okusil tuzemskou nejvyšší soutěž v minulém ročníku v osmi zápasech za České Budějovice.

Článek

"Jde o rychlého a dravého útočníka. Má dobrou orientaci před brankou," řekl k nové posile sportovní ředitel klubu Vladimír Evan. Krajči nasbíral v této sezóně ve slovenské extralize v 45 zápasech 27 bodů za 11 branek a 16 asistencí, což ho řadilo na čtvrté místo týmové produktivity.

Ve čtvrtek by měl Krajči v Ústí nad Labem absolvovat první trénink a v pátek domácí premiéru proti pražské Spartě. Ze Slovenska získal nováček nejvyšší soutěže v krátké době již třetí akvizici. Před týdnem přišel z Liptovského Mikuláše forvard Marek Hovorka, potom brankář Tomáš Hiadlovský, jenž chytal za slovenskou reprezentaci do dvaceti let.

Krajči se stal již osmým slovenským hráčem na soupisce Slovanu. Dalšími jsou obránci Andrej Novotný, Marek Zukal a útočníci Andrej Nedorost, Rastislav Špirko a Martin Šagát. Ústí nad Labem chce ale být před čtvrteční uzávěrkou přestupů na trhu ještě aktivní. "Máme v hledáčku brankáře i obránce, nemůžu vyloučit ani příchod dalšího útočníka," prohlásil Evan.

Severočeši jsou v extraligové tabulce šest kol v základní části poslední už s patnáctibodovým mankem na třináctý Zlín. Pokud by se jim nepodařilo dohnat ztrátu ani v následných dvanácti kolech ve skupině o udržení, čekala by je baráž o extraligu s vítězem první ligy.

Reklama