Hlavní obsah

Manažerovi hokejistů Ústí vyhrožoval nezletilý školák

PRAHA

Generální manažer hokejistů Ústí nad Labem David Šaffer má o jednu nepříjemnou starost méně. Funkcionář klubu, který bude v extralize s největší pravděpodobností bojovat o záchranu, by měl mít alespoň v dohledné době klid od anonymních telefonátů, jež mu v posledních dnech vyhrožovaly smrtí. Policie totiž dopadla pachatele, byl jím nezletilý školák, který se k celé věci přiznal.

Článek

Jak Sport.cz informoval už minulý týden, v pátek zavolal na mobilní telefon Davida Šaffera neznámý muž a začal mu vyčítat špatné výsledky klubu. Na závěr podivného rozhovoru mu klidným hlasem řekl, že pokud ústečtí hokejisté nezačnou vyhrávat, zastřelí jej. Manažer klubu okamžitě informoval policii.

Ta se začala  případem intenzivně zabývat a zjistila pachatele, který se i k celé věci přiznal. "Jedná se o nezletilého chlapce. Vzhledem k tomu, že není trestně odpovědný bude případ v nejbližší době odložen," uvedla policejní mluvčí Ústí nad Labem Veronika Beranová.

"Je to pro mne i celou mou rodinu velká úleva. Jsem rád, že policie tak rychle tuto osobu dopadla. Je to zkušenost, kterou bych nikomu nepřál," řekl Sport.cz Šaffer. To, že byl pachatelem nezletilý školák, bylo pro něj těžko pochopitelné. "Ale na druhou stranu mne to zase tolik nepřekvapuje. V době, kdy se ve většině médií propaguje násilí a neštěstí se tento fakt pak projevuje i na chování dnešní mládeže," dodal.

Reklama