Hlavní obsah

Slovák Podkonický se vrací z Ruska do Liberce

LIBEREC

Hokejovému klubu Bílí Tygři Liberec se těsně před uzávěrkou přestupů podařilo ulovit výraznou posilu do ofenzívy. Staronovou tváří v týmu ze severu Čech je slovenský reprezentant Andrej Podkonický. Ten se pod Ještěd vrací po devíti měsících strávených v ruském Viťazu Čechov, Liberci se upsal do konce sezóny. "Z Ruska jsem chtěl odejít už dřív," citoval Podkonického server hokej.cz.

Článek

Bílé Tygry trápí na konci základní části zranění, kvůli nimž v poslední době trenér Dušan Gregor jen těžko slepoval ofenzivní řady. Do útoku se tak museli dokonce přesunout obránci Krstev, Derner a Holub. Podkonický by tak měl kouči a krajanovi alespoň trochu ulevit od starostí.

"Návrat Andreje Podkonického je výsledkem dohody třech stran – hráče, klubu Bílí Tygři Liberec a ruského klubu Viťaz Čechov. Andrej chtěl ukončit ruské angažmá a dohodl se s Čechovem na rozvázání kontraktu," uvedl v oficiálním vyjádření generální manažer Severočechů Ctibor Jech a na internetových stránkách klubu dodal: "My jsme o něj projevovali dlouhodobý zájem a jsme rádi, že jsme se dokázali dohodnout."

Forvard, který si připsal i několik startů v zámořské NHL v dresu Floridy a Washingtonu, doufal v návrat do Liberce již před měsícem. "Chtěl jsem to uzavřít, ten zájem byl z mé strany dlouhodobější. Uvažoval jsem o tom už v prosinci, kdy tady skončil obránce Stano Hudec," potvrdil serveru hokej.cz Podkonický.

Zatímco Hudec ještě před koncem roku zamířil do švýcarské Basileje, Podkonický se musel strachovat, zda se jeho přesun podaří realizovat, než se přestupové okénko na konci ledna uzavře. "Jen jsem čekal, jak všechno dopadne. Věděl jsem, že se to musí vyřídit během čtvrtka, kdy končí přestupní termín," uvedl devětadvacetiletý hráč a dodal: "Liberec pochopitelně dobře znám, odešel jsem odtud nedávno." Podkonický se již v nejbližších hodinách přesune pod Ještěd, zda stihne víkendové zápasy však jisté není.

Slovenský reprezentant na severu Čech již tři sezóny působil a ve 139 utkáních si připsal 88 bodů za 38 branek 50 asistencí. Viťazu Čechov v této sezóně přispěl ve 36 utkáních 4 góly a 6 asistencemi, tým trenéra Sergeje Gomoljakova momentálně okupuje 13. místo v ruské superlize.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice