Hlavní obsah

Kladno - Č.Budějovice 1:4Mountfield uťal kladenskou sérii výher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Mertl 0 : 1
43. Sailer 0 : 2
45. Kůrka 0 : 3
51. Nedvěd 1 : 3
53. Toman 1 : 4

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Kralování v extralize nám patří právem, jako by chtěli včera vzkázat sokům hokejisté Českých Budějovic. V Kladně zápas se sedmkrát v řadě neporaženými domácími zvládli s takovým přehledem, až to bralo dech.

Článek

„Každé vítězství je povzbuzením a hráčům přidává sebevědomí. Blíží se konec základní části a my chceme nabrat psychickou pohodu pro vyřazovací boje,“ prohlásil po výhře 4:1 asistent trenéra Milan Černý.

Lídr tabulky zejména v první třetině duelu vládl s obrovskou suverenitou. „Věděli jsme, že Kladno drží slušnou sérii neporazitelnosti. Proto jsme na ně chtěli nastoupit, abychom neinkasovali první, protože pak bychom těžko zápas otáčeli. Také jsme měli kus štěstí, když domácí v druhé části trefili dvakrát tyčku,“ vykládal Roman Turek, brankář Českých Budějovic.

Mountfield si bez větších potíží dobruslil pro páté vítězství po sobě a v čele soutěže má před druhou Slavií už devítibodový náskok. „Chceme první místo udržet od doby, kdy jsme se na něj vyhoupli,“ netajil Turek. „Velkou motivací je postup do Ligy mistrů. Ale není k tomu triumfu blízko, náskok není tak velký. Navíc v závěrečných kolech hrajeme s týmy, které usilují o play off. Všechny zápasy jsou na hraně, ale současně jde o skvělou prověrku naší síly,“ přemítal Černý.

Zatímco Jihočeši se vraceli domů radostně, domácí smutnili. „Zrovna v téhle fázi jsme domácí prohru nepotřebovali,“ posteskl si útočník Radek Bělohlav. Kladenští doma nebodovali naposledy 16. listopadu loňského roku právě s Českými Budějovicemi. „Jen doufám, že teď nepřijde černá série,“ pousmál se hořce kladenský trenér Zdeněk Müller.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec