Hlavní obsah

Netík sestřelil v extralize Ústí, Sparta si zajistila play-off

PRAHA

Hokejová O2 extraliga měla v pátek na programu šest zápasů 47. kola. Zlín porazil na svém ledě souseda ze spodních příček tabulky Pardubice 5:3, oba týmy mají již ale minimální šanci probojovat se do vyřazovací části soutěže. Jistotu play-off má naopak po páteční výhře 3:0 na ledě posledního Ústí mistrovská Sparta, za níž se dvakrát přesně trefil Tomáš Netík. Hrozivý debakl 1:7 utrpěli hráči Třince na plzeňském stadiónu.

Článek

Mistrovská Sparta si jela pro jistotu postupu do play-off na půdu nováčka z Ústí nad Labem. Domácí uzavírají extraligovou tabulku a podle předpokladů byli pro Pražany snadným soustem. Jako první zvedal v oslavném gestu ruce nad hlavu Sparťan Netík, který v 16. minutě využil po Langhammerově přihrávce Němečkova pobytu na trestné lavici. Ten si v dresu Severočechů odbyl svůj debut, který si asi představoval daleko lépe.

Jeho tým totiž ještě dvakrát inkasoval. Ve 29. minutě využil další přesilovku navrátilec z NHL Petr Nedvěd, který krásnou kličkou gólmanovi domácích Přikrylovi zužitkoval Vykoukalovo vysunutí za obranu. I třetí gól sparťanského mužstva padl v početní výhodě. Na trestné lavici odpočíval David Pazourek, když Tonovu střelu Přikryl pouze vyrazil k nekrytému Netíkovi a ten se mohl podruhé v zápase radovat. Mistrovský celek si tak po snadné výhře 3:0 zajistil šanci obhajovat titul ve vyřazovací části extraligy.

Litvínov udržel výhrou nad Slavií šesté místo

Hokejisté Litvínova si překvapivou výhrou 3:1 na ledě druhé Slavie udrželi šesté místo tabulky, díky němuž by se Severočeši vyhnuli předkolu play-off. Za hosty se jako první trefil v 9. minutě Zdeněk Bahenský, který na brankové čáře doklepl opuštěný puk. Ten vypadl domácímu gólmanovi Svobodovi po střele Trávníčka. Slávista Micka vyrovnal za necelou minutu po obkroužení branky soupeře. Rozhodující zásah si připsal velezkušený hostující bek Jiří Šlégr, jenž bez přípravy napálil odražený puk do sítě při signalizované výhodě. Litvínovský Hranáč uzavřel skóre ranou do prázdné branky deset vteřin před koncem.

Zlín si poradil s Pardubicemi 

V souboji dvou týmů ze spodních pater extraligové tabulky hostil třináctý Zlín o příčku lepší Pardubice. Na začátku šesté minuty jel na domácího Murína osamocený kanonýr Petr Sýkora, ale slovenský gólman se blýskl bravurním zákrokem. Podle otřepaného pravidla nedáš - dostaneš skórovali o pár vteřin později Moravané. Balán našel skvělou přihrávkou Pšurného a ten si ze dvou metrů věděl rady.

Hostům se zásluhou Starého podařilo za dvě minuty srovnat krok, po zbytek zápasu ale na ledě dominovali domácí. Na konci 24. minuty se před Lašákem neukvapil Ivan Rachůnek, zamíchal s pukem a skóroval. Stejně se ve druhé třetině vedlo v koncovce ještě jeho spoluhráči Balaštíkovi, který pak při přečíslení dva na jednoho daroval čtvrtý gól Zlína Hamrlíkovi. V 50. minutě sice snížil hostující Rolinek, tříbrankový náskok domácím ale vzápětí po šťastném odrazu puku od mantinelu vrátil Kubiš. Na konečných 3:5 z pohledu Pardubic upravil v 56. minutě hostující Cetkovský.

Karlovy Vary otočily zápas ve Vítkovicích

Deváté Vítkovice kráčely za důležitým ziskem tří bodů v bojích o play-off proti Karlovým Varům suverénně až do 49. minuty. V té se od modré čáry za Pruskova záda trefil hostující Marek Melenovský a odpověděl tak na trefy domácích Ujčíka s Kubošem z předchozího průběhu utkání. O dvě minuty později vyrovnal Západočech Prošek úspěšnou tečí střely spoluhráče Bílka, jejíž platnost ještě musel posvětit videorozhodčí. I přes enormní snahu domácích o výhru před koncem třetí třetiny dospělo utkání až k samostatným nájezdům, ve kterých dokonali zkázu Vítkovic Melenovský s Řezníčkem.

Jareš byl hrdinou Znojma v Liberci 

I v souboji domácího Liberce se Znojmem přišly na řadu samostatné nájezdy. V těch rozhodl o prémiovém bodu pro Orly Richard Jareš. Skóre otevřel v 17. minutě liberecký Leoš Čermák, který zužitkoval svou druhou šanci v krátkém časovém úseku. O dvě minuty později zužitkoval vyloučení Hunkese hostující Jareš a poprvé se výrazně zapsal do historie utkání. Chvíli po začátku třetího dějství se prosadil jeho spoluhráč Demel, ale Václav Nedorost ve 48. minutě k radosti liberecké arény vystřelil třetímu celku tabulky alespoň bod.

Plzeň si zastřílela proti Třinci

Plzeňští hokejisté si s chutí zastříleli před vlastními diváky do branky Třince. Domácí vedli již po čtyřech minutách zásluhou Čakajíka a Kracíka 2:0. Třetí gól Západočechů přidal ve 25. minutě Ludvík a vyhnal hostujícího brankáře Vojtka z klece. Jeho náhradník Čechmánek ale nebyl o mnoho úspěšnější a do konce druhého dějství ještě inkasoval z holí Šindela a Vampoly. Třinecký Juraj Štefanka sice ve 44. minutě korigoval, ale plzeňští Cartelli a podruhé v zápase Šindel stanovili konečné skóre na hrozivých 7:1 pro domácí.

Vedoucí České Budějovice ve čtvrteční televizní předehrávce zvítězily na ledě Kladna 4:1 a upevnily si svou pozici na čele tabulky.

Hokejová extraliga - 47. kolo:
17:00Vítkovice - K. Vary 2:3 SNon-line
Branky: 7. Ujčík, 31. Kuboš - 49. a rozh. nájezd Melenovský, 52. Prošek.
17:00Zlín - Pardubice 5:3on-line
Branky: 6. M. Pšurný, 24. Rachůnek, 28. Balaštík, 33. Hamrlík, 51. Kubiš - 8. Starý, 50. Rolinek, 56. Cetkovský.
17:30Plzeň - Třinec 7:1on-line
Branky: 29. a 54. Šindel, 2. Čakajík, 4. Kracík, 25. Ludvík, 40. Vampola, 50. Cartelli - 44. Štefanka.
17:30Ústí nad Labem - Sparta Praha 0:3on-line
Branky: 16. a 42. Netík, 29. P. Nedvěd.
18:15Slavia Praha - Litvínov 1:3on-line
Branky: 10. Micka - 9. Bahenský, 50. Šlégr, 60. Hranáč.
18:30Liberec - Znojmo 2:3 SNon-line
Branky: 17. Čermák, 48. V. Nedorost - 19. a rozh. nájezd Jareš, 41. Demel.
31. 1.Kladno - Č. Budějovice 1:4on-line
Branky: 52. Z. Nedvěd - 15. Mertl, 44. Sailer, 46. Kůrka, 54. Toman.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice