Hlavní obsah

Slavia - Litvínov 1:3Litvínov vyhrál na Slavii a i nadále drží šestou příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Bahenský 0 : 1
9. Micka 1 : 1
49. Šlégr 1 : 2
59. Hranáč 1 : 3

PRAHA

Hokejisté Litvínova potvrdila vynikajících formu z posledních utkání, když v zápase čtyřicátého sedmého kola O2 extraligy zvítězili na ledě pražské Slavie 3:1. Rozhodující gól vstřelil v padesáté minutě Jiří Šlégr. Ani Pražané tak nepřerušili sérii Hüblových svěřenců - Litvínov z posledních devíti utkání ani jednou neprohrál po šedesáti minutách.

Článek

V sestavě Slavie se již objevil navrátilec z finského Oulu obránce Jan Novák, hostům naopak chyběl útočník Jan Benda, který má zlomený kotník. Slávisté na svého soupeře vlétli hned od začátku a gólman Franěk musel během úvodních minut řešit několik dobrých příležitostí domácích. V té největší vychytal Růžičku. Litvínov se sice do první vážnější šance dostal až v osmé minutě, její parametry ale byly gólové. Reichel chytrou stahovačkou obelstil obranu domácích, jeho střelu po ledě ale Svoboda lapil.

O minutu později se však Chemici dočkali. Trávníčkova střela Svobodovi propadla a pro Bahenského již nebyl problém zasunout puk do prázdné branky. Hra se v té době přelévala ze strany na stranu a nepostrádala dramatičnost. Slávisté se z inkasované branky rychle oklepali a za necelou minutu bylo vyrovnáno. Micka obkroužil Fraňkovu a střelou z otočky litvínovského gólmana prostřelil.

O výhře rozhodl Šlégr

V dvacáté čtvrté minutě bednář chytře při vlastním oslabení přiťukl do samostatného nájezdu Klepišovi, jeho střelu ale stačil Franěk vyrazit. O dvě minuty později byli současně vyloučeni litvínovští Bahenský s Trávníčkem a domácím se tak naskytla dvouminutová přesilovka pěti proti třem. Pražané si ale za celou dobu nedokázali vytvořit jedinou vážnější příležitost ke skórování.

Ve dvacáté deváté minutě stála při Fraňkovi pořádná dávka štěstí. Rataj pěkně našel Supa, ten ale jak první střelu, tak dorážku namířil jen do pravé tyče. V třicáté páté minutě se zmocnil volného kotouče na modré čáře Reichel a překvapivou střelu vystrašil Svobodu. Na slávistického gólmana si střelou mezi betony nepřišel ani Branda. Na druhé straně se blýskl i Franěk. Reflexivním zákrokem vyrazil Klepišovu chytrou teč Kadlecovy střely od modré.

Na začátku třetí třetiny Franěk Klepišovu střelu vyrazil jen před sebe, proti Doležalově dorážce se ale vytáhl. Na druhé straně zahrozil Jenáček, Svoboda si ale proti jeho střele povyjel a puk vyrazil do rohu. Na konci padesáté minuty při signalizovaném vyloučení Slavie přihrál od zadního mantinelu Lukeš a Jiří Šlégr povedenou dělovkou prostřelil Svobodu a poslal Chemiky do vedení.

<span>Litvínov branka nabudila, slávisté se v několika dalších minutách pouze bránili. Do tlaku se v závěru utkání domácí dostali i zásluhou vyloučení Tůmy a Skuhrovce, Litvínov ale několikrát podržel brankář Franěk. Minutu před vypršením šedesáté minuty si vzal slávistický kouč Růžička oddechový čas, gólman Svoboda navíc zůstal na střídačce a domácí zkusili power-play. V ní přidal třetí gól hostů Hranáč a upravil na konečných 1:3.</span>

Slavia Praha - Litvínov 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Micka (Rataj) - 9. Bahenský (Tomas), 50. Šlégr (Lukeš), 60. Hranáč. Rozhodčí: Kubeš - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5 849.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Novák, Kolařík, Sloboda, Žižka, Drtina - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Klepiš, Bednář, Doležal - Sklenář, V. Růžička ml., Tomica.
Litvínov: Franěk - L. Poživil, Šlégr, Punčochář, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Švarný, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Trávníček, Bahenský, Tomas - J. Černý, Sklenička, Rindoš.

Reklama

Související témata: