Hlavní obsah

Zlín - Pardubice 5:3Zlín i počtvrté v sezóně porazil Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pšurný 1 : 0
7. Starý 1 : 1
23. Rachůnek 2 : 1
27. Balaštík 3 : 1
32. Hamrlík 4 : 1
49. Rolinek 4 : 2
50. Kubiš 5 : 2
55. Cetkovský 5 : 3

ZLÍN

Hokejisté Zlína pokračují ve vítězné sérii, neboť v domácím prostředí porazili Pardubice 5:3 a prodloužili sérii výher na tři zápasy za sebou. Oba týmy se utkaly podruhé v tomto týdnu, opět vyhráli svěřenci Rostislava Vlacha a s Moellerem tak tým RI Okna v sezoně neztratil ani bod.

Článek

Pardubice se trápí, prohrály popáté v řadě a úřadující vicemistr se loučí s vidinou postupu do předkola play-off. O triumfu Zlína rozhodla druhá třetina, ve které si Vlachův výběr vybudoval rozhodující náskok a využil přesilové hry.

Rozhodčí Homola hned po pěti sekundách hry vyloučil za nedovolené bránění Bláhu a domácím Beranům se naskytla přesilovka, kterou však nevyužili. Stejnou výhodu měly Pardubice po prohřešku kapitána Okála. Zatímco Sýkora šanci nevyužil, po chybě jednoho z pardubických obránců ujel v oslabení Balaštík, ale Lašák jeho střelu vyrazil.

Na konci páté minuty odešel za faul loktem na pronikajícího Brunce za katr obránce Koma a Berani přesilovku bleskurychle využili. Po přesné kombinaci mířil do prázdné brány Michal Pšurný. Hosté za necelé dvě minuty vyrovnali, když Murína překonal Starý. Všechny šance hostů pochytal gólman Murín, podobně jako střelu Koláře na konci patnácté minuty. Domácí mohli vedení strhnout opět na svou stranu při vyloučení Komy, ale šance Leškova útoku k úspěchu nevedly.

Druhou třetinu otevřela příležitost hostujícího Koláře, ale byla to na dlouhé minuty jediná vážnější příležitost Pardubic. Berani si vytvořili výraznou převahu, k níž jí dopomohla mizerná hostující defenzíva. Ve 24. minutě během vyloučení Linharta měl Rachůnek dostatek času, aby si srovnal puk na holi a dorazil do sítě Galvasovu střelu.

Balaštík byl k nezastavení 

Vzápětí se parádně uvolnil Kubiš, ale Lašák jeho svižný příklep vyrazil ramenem. Jenže vzápětí fauloval Snopek a Zlín se v přesilovce opět prosadil. Leška uvolnil Galvase a do jeho stříleného pasu stačilo Balaštíkovi nastavit hůl. Zlínský kanonýr o chvíli nato trefil tyčku.

Hosté v této době na ledě prakticky neexistovali, držel je pouze výborný Lašák. Ale ve 33. minutě ani on nestačil na nájezd dua Hamrlík a Balaštík, který zakončil domácí obránce střelou mezi betony. Slovenského brankáře poté vystřídal Hylák. Pardubický náhradník se měl co ohánět, proti Balánově kličkované i další pohledné individuální akci Kubiše však hostující brankářská dvojka uspěla.

Východočeši měli ve třetí třetině šanci na zkorigování nepříznivého stavu, ale nevyužili další přesilovku. Zlínské vedení mohl ještě zvýšit kanonýr Balaštík, nicméně Hylák si s jeho střelou poradil. Pardubice se dočkaly až při šesté početní výhodě, když prohřešek Ďuráka potrestal Rolinek.

Zlín se vzápětí však opět dostal do tříbrankového vedení, když Kubiš využil odrazu puku od zadního mantinelu a překonal Hyláka. Pardubice v závěru snížily zásluhou Cetkovského, ale to bylo z jejich strany vše.

RI Okna Zlín - Moeller Pardubice 5:3 (1:1, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. M. Pšurný (Balán), 24. Rachůnek (Galvas), 28. Balaštík (Galvas), 33. Hamrlík (Balaštík), 51. Kubiš (Klouček) - 8. Starý (Koukal), 50. Rolinek (Koukal), 56. Cetkovský (P. Sýkora). Rozhodčí: Homola - Guth, Rittich. Vyloučení: 8:7, navíc Klouček (Zlín) 10 min. Využití: 3:2. Diváci: 4035.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Ďurák, Hlavačka, Klouček, Vosátko, Lučka - Balaštík, Leška, Rachůnek - Okál, M. Čech, Brunec - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný - Kubiš, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Přikryl.
Pardubice: Lašák (33. Hylák) - Snopek, Nikolov, Nakládal, Táborský, Linhart, Koma, M. Šeda - P. Sýkora, Rolinek, Bláha - Tvrdík, Pucher, Cetkovský - Kolář I, Koukal, Starý - Klejna, Zohorna, Semorád. Trenéři: Šejba a Lubina.

Reklama

Související témata: