Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Sparta 0:3Sparta po dvou porážkách zabrala a vyhrála v Ústí nad Labem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Netík 0 : 1
28. Nedvěd 0 : 2
41. Netík 0 : 3

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté pražské Sparty po dvou porážkách za sebou uspěli a vyhráli na ledě nováčka z Ústí nad Labem 3:0. Úřadující mistr vstřelil všechny tři branky v přesilových hrách a dvakrát se mezi střelce zapsal Tomáš Netík. Gólman Tomáš Duba si potřetí v sezóně připsal čisté konto. Poslední Ústí nad Labem zaznamenalo sedmou porážku za sebou a na třináctý Zlín už ztrácí osmnáct bodů.

Článek

Oba týmy představily nové posily. V sestavě Slovanu se objevili bek Němeček a útočníci Krajči s Káňou, Sparta představila v první útoku Miroslava Hlinku a v obraně naskočil Američan Cook.

Pražané začali náporem a v úvodu Netíkova dělovka jen těsně minula ústeckou branku. Ve čtvrté minutě zranil domácí obránce Zeman u mantinelu Podlešáka a vyfasoval od rozhodčího Šindlera trest na 5 minut a do konce zápasu. Sparťanský útočník opustil led na nosítkách a hra se ještě přiostřila, což vyústilo v bitku za Dubovou brankou.

V polovině úvodní třetiny nevyužilo Ústí dvacet sekund trvající přesilovku pěti proti třem. Duba si se střelami z dálky poradil. V 15. minutě fauloval Němeček Petra Nedvěda a Sparta přesilovku využila, když Netík střelou švihem z prostoru mezi kruhy překonal Přikryla.

Druhé dějství začalo přesilovkou domácích, ale Duba si se střelami Janků a kapitána Ústí Nováka poradil. Ve 27. minutě chyboval ústecký obránce Vágner, ale Ton v oslabení nedotáhl sólo k brankovému efektu. V polovině zápasu udeřila Sparta v přesilovce podruhé. Petr Nedvěd dostal do jízdy přesný pas od Vykoukala a Přikryl byl proti blafáku zkušeného forvarda bez šance. V závěru druhé třetiny se vyznamenal brankář Sparty Duba při dorážce Kloboučka.

V úvodu závěrečného dějství využila Sparta třetí přesilovku. Svou druhou branku v zápase vstřelil Netík po přesné přihrávce Tona a potrestal tak vyloučení Pazourka. Další šance Netíka a Tona domácí brankář zlikvidoval. Útoky Ústí ztroskotávaly na dobře organizované obraně Sparty, která do konce zápasu domácí prakticky k ničemu nepustila.

Výsledek:
Slovan Ústečtí Lvi - Sparta Praha 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Netík (Langhammer), 29. P. Nedvěd (Vykoukal), 42. Netík (P. Ton). Rozhodčí: Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:10, navíc Zeman (Ústí nad Labem) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:3. Diváci: 5477.
Sestavy:
Ústí nad Labem: Přikryl - Zápotočný, Evan, Němeček, Zeman, Vágner, Hořava, Novotný - Čaloun, Špirko, V. Novák - Janků, Pazourek, A. Nedorost - Krajči, Káňa, Šaffer - F. Mrázek, T. Martinec, Klobouček - Míka. Trenéři: Votruba a M. Mach.
Sparta: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Cook, Cunik - Melichárek, P. Nedvěd, M. Hlinka - Ton, Langhammer, Netík - Dragoun, Vaic, Podlešák - Mrňa, Švagrovský, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: