Hlavní obsah

V utkání Ústí se Spartou se představilo pět nových hokejistů

Pět nových hráčů se předvedlo při pátečním extraligovém duelu hokejistů v Ústí nad Labem. V prvním sparťanského útoku nastoupil po boku Petra Nedvěda a Tibora Melichárka ex-pardubický Miroslav Hlinka, který na sebe poprvé upozornil v 8. min. vyloučením. Jinak srdnatě bojoval a dostal se i do několika dobrých gólových příležitostí. Obranu mistra vyztužil Američan Charlie Cook.

Článek

Debut v sestavě ústeckého nováčka si odbývali obránce Roman Němeček ze Slavie a útočníci Róbert Krajči ze Žiliny a Tomáš Káňa z Vítkovic. Ti hráli dokonce společně v jedné formaci ještě s Adamem Šaffrem.

Pro Slováka Krajčiho znamená působení v Ústí návrat do české extraligy po necelém roce, když loni sehrál osm zápasů za České Budějovice. Na sever Čech přišel ze Žiliny s vizitkou 11 gólů a 16 asistencí. „O tom, že opustím Žilinu, se rozhodlo počátkem týdne. Byl jsem trochu zaskočený, že se to tak rychle semlelo. Trochu jsem váhal, protože v Žilině by mě čekal boj o play-off, kdežto Ústí hraje jen o záchranu. Ale česká extraliga má přece jen lepší úroveň, než slovenská. Jsem rád, že jsem mohl poprvé nastoupit hned proti Spartě. V Ústí se cítím velmi dobře i díky dalším Slovákům v kádru,“ svěřil se Krajči.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice