Hlavní obsah

Vedoucí Budějovice ztratily body se Spartou, Slavia proti Zlínu nezaváhala

PRAHA

Hokejisté Českých Budějovic podlehli ve 48. kole hokejové O2 extraligy v nedělním šlágru Spartě Praha před svými fanoušky 0:4. Gólem a asistencí se blýsknul hostující Tibor Melichárek. Druhá Slavia doma nezaváhala se Zlínem, když brankami navrátilce Jana Nováka a útočníka Jaroslava Bednáře vybojovala výhru 2:0. Pardubice porazily Plzeň 3:1, Třinec si poradil s Vítkovicemi hladce 4:1. Karlovy Vary zdolaly poslední Ústí 5:3, Kladno podlehlo těsně Znojmu 2:3. Litvínov otočil utkání s Libercem a vyhrál 3:2 po prodloužení.

Článek

Českobudějovičtí diváci ve vyprodané Budvar Aréně čekali na branku do 28. minuty. Poté se prosadili Sparťané zásluhou Tibora Melichárka. Ve třetím dějství zvýšili Pražané náskok góly Miroslava Hlinky a  Jakuba Langhammera. Tři body si pátý celek extraligy již vzít nenechal a na konečných 4:0 upravil Petr Ton.

Druhý pražský celek Slavia vybojoval proti předposlednímu Zlínu v Sazka Aréně výhru 2:0 díky přesné trefě obránce Jana Nováka a útočníka Jaroslava Bednáře.

Bílí Tygři po gólech Rapáče a Pabišky vedli na ledě severočeského Litvínova 2:0, ale v 36. minutě snížil střelou mezi Pincovy betony Robert Reichel. V 55. minutě po faulu na litvínovského kapitána proměnil František Lukeš trestné střílení a bylo srovnáno. Obrat dokonal v prodloužení samostatnou akcí litvínovský Daniel Branda.

Třinec také otočil nepříznivý vývoj

Přestože se Vítkovice dostaly na ledě Ocelářů do vedení, domácí třemi přesnými zásahy vývoj otočili. Vítězný gól zaznamenal třinecký kanonýr Róbert Tomík. Dvě asistence si do statistik připsal Jan Peterek.

Pardubice brankami Rolinka, Havíře a Cetkovského porazily Plzeň 3:1. Jediný úspěch hostí zaznamenal ve 32. minutě Důras.

Díky gólově produktivní první třetině, kterou Karlovy Vary vyhrály nad Ústím 3:0, si zajistili Západočeši plný bodový zisk. Lvi sice zdramatizovali duel trefami Šaffera a Václava Nováka, ale na zisk bodů jim to nestačilo. Dvěma brankami se zaskvěl karlovarský Milan Procházka.

V soboji ze středu tabulky rozhodl vyrovnaný duel mezi Znojmem a Kladnem střelou pod horní tyčku domácí Orel Radek Procházka. Ten si v utkání připsal ještě gólovou asistenci.

Hokejová O2 extraliga - 48. kolo:
Slavia Praha - Zlín 2:0on-line
Branky: 50. J. Novák, 60. Bednář.
Pardubice - Plzeň 3:1on-line
Branky: 5. Rolinek, 40. Havíř, 60. Cetkovský - 32. Důras.
Třinec - Vítkovice 4:1on-line
Branky: 44. Martynek, 49. Tomík, 51. D. Moravec, 51. P. Barinka - 34. P. Hubáček.
Č. Budějovice - Sparta Praha 0:4on-line
Branky: 28. Melichárek, 43. M. Hlinka, 44. Langhammer, 59. Ton.
Litvínov - Liberec 3:2 PP.on-line
Branky: 36. Reichel, 55. Lukeš z trestného střílení, 61. Branda - 7. Rapáč, 29. Pabiška.
K. Vary - Ústí nad Labem 5:3on-line
Branky: 4. Dobroň, 8. V. Polák, 16. a 22. Milan Procházka, 44. Kumstát - 30. Janků, 44. Šaffer, 58. V. Novák.
Znojmo - Kladno 3:2on-line
Branky: 12. Kucharczyk, 29. Kotaška, 51. R. Procházka - 16. Šmach, 54. Horna.

Reklama

Související témata: