Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 4:1Třinec díky čtyřem gólům ve třetí části porazil Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Hubáček 0 : 1
43. Martynek 1 : 1
48. Tomík 2 : 1
50. Moravec 3 : 1
50. Barinka 4 : 1

Hokejisté Vítkovic ještě šestnáct minut před koncem nedělního zápasu v Třinci vedli, ale nakonec prohráli 1:4. Domácí měli celý zápas více ze hry, střeleckou smůlu prolomili až v třetí části a čtyřmi góly během sedmi minut otočili výsledek na svou stranu. Dva klíčové góly Ocelářů opět obstarali nejlepší týmoví střelci Rostislav Martynek a Róbert Tomík.

Článek

Třinec měl první třetinu regionálního derby pod kontrolou, ale jeho velký tlak měl jednu podstatnou chybu: katastrofální zakončení. Střely na branku byly jen za úvodních devět minut 11:1. Oceláři však nevyužili krátkou přesilovku pět na tři a Prusek hostující celek podržel především při dvou vyložených šancích Barinky.

Vítkovice vyplnily začátek zápasu úzkostlivou defenzívou, která však splnila účel. Vstupní tlak soupeře přečkaly bez újmy na skóre. Nic na tom nezměnil ani Skořepa, který po sólu ve 13. minutě bekhendem trefil jen levý beton roztaženého Pruska.

Hosté byli stále pod palbou, ale postupem času vytlačili třinecké nájezdníky do větší vzdálenosti. Navzdory nepolevujícímu náporu už Prusek ve druhé části tolik práce neměl, jako poslední instance však nezklamal a Peterkovi vzal gólovou radost v 31. minutě. Domácí kapitán si alespoň vynutil faul a přesilovku pro své barvy, jenže v ní se poprvé ve vší parádě musel ukázat i Vojtek, který kryl Tomáškův únik.

I přesto Vítkovicím ve srovnání s impotentním protivníkem stačilo minimum. Hubáček si ve 34. minutě vybruslil obloukem zpoza branky až mezi kruhy a jeho švih těsně nad ledem zapadl k pravé tyčce.

Třinec nakonec Pruskovu branku dobyl 

Marné dobývání Pruskovy svatyně Ocelářům nevzalo elán. Jejich povstání vedli oba nejlepší střelci. Hostující tvrz odolávala 44 minut, pak se ale Martynek ze vzduchu trefil do Peterkovy přihrávky a celý defenzivní systém Vítkovic zkolaboval. Nátlak Třinec vyústil ve zvrat, když Tomík se v nepřehledné situaci před brankou prosadil podruhé.

Domácí už nebyli k zastavení. Štefanka s Tomíkem nechali opět vyniknout Pruska, který si však záhy vybral slabší chvilku, neudržel Štefankovo nahození a Moravec si mohl připsat po návratu do extraligy první gól ze hry. Už o devatenáct sekund později lovil puk ze síťky počtvrté, až svou pátou příležitost v utkání proměnil Barinka a dal tak výsledku definitivní podobu.

Oceláři Třinec - Vítkovice Steel 4:1 (0:0, 0:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 44. Martynek (Peterek), 49. Tomík (Výtisk), 51. D. Moravec (Štefanka), 51. P. Barinka (Peterek) - 34. P. Hubáček (Jurečka). Rozhodčí: Minář - Bejček, Svoboda. Vyloučení: 7:8, navíc Klimek (Vítkovice) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4012.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, Andersons, Malec, Kundrátek, Pácal - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa - Hrňa, Hampl, Steber. Trenéři: Kopřiva a Juřík.
Vítkovice: Prusek (2.-2. J. Štěpánek) - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Gulaši, Ovčačík, J. Mrázek, Heš, Trnka - Tomášek, Burger, P. Hubáček - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Klimek, R. Hruška, Köhler - R. Hubáček, Jánoš, Vala. Trenéři: Bokroš a Bolek.

Reklama

Související témata: