Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 3:1Pardubice poprvé v sezóně porazily Plzeň a ukončily sérii proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Rolinek 1 : 0
31. Důras 1 : 1
39. Havíř 2 : 1
59. Cetkovský 3 : 1

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili v nedělním utkání 48. kole extraligy Plzeň 3:1 ukončili tak sérii pěti předcházejících porážek. Východočeši navíc porazili Lasselsberger poprvé v této sezóně a hosté tak vyšli poprvé pod vedením nové trenérské dvojice Miloslav Hořava, Radim Rulík bodově naprázdno.

Článek

Pardubičtí ve snaze přerušit sérii proher byli v úvodní třetině lepším celkem a v 5. minutě při hře čtyři na čtyři se i ujali vedení. Postaral se o to svou letošní patnáctou brankou reprezentant Rolinek, který vrátil za Málkova záda vyraženou střelu ex-plzeňského Nikolova.

Hosté měli v 10. minutě obrovskou šanci na vyrovnání, když ve vlastním oslabení ujeli Dvořák s Matějovským, ale Dvořák se proti Lašákovi neprosadil. Pak to dvakrát od modré zkoušel Cartelli, ale pardubický brankář byl vždy na místě. Před závěrem první třetiny mohli domácí zvýšit náskok. Sýkorovu individuální akci ale zakončil Cetkovský nepřesnou střelou.

Ve druhé třetině se hrálo většinu času podle plzeňských not. Západočeši přidali na důrazu a vynutili si herní převahu. Ve 26. minutě při Šedově vyloučení trefil Kracík jen tyčku. Domácí, kteří od této třetiny hráli jen se třemi pětkami, se dlouho úspěšně bránili, ve 32. minutě však inkasovali. Osamocený Důras tečoval před Lašákem Cartelliho střelu.

Před koncem druhé části rozhodl Havíř 

Teprve v závěrečných minutách prostřední části se Moeller nadechl k náporu. Málek měl hodně problémů se střelou Starého a nápor domácích hosté brzdili jen fauly. Posmykovo vyloučení ještě Plzeň ustála, ale Jasečkovo už Východočeši potrestali. Na Pucherovu přesnou přihrávku před branku si najel Havíř a posunul svůj tým do vedení.

Znovuzískaný náskok povzbudil domácí celek a na začátku třetí třetiny se dvakrát dostali do výborných šancí, ale Rolinek ani Pucher se v nich neposadili. Důraznější hosté ze všech sil bojovali o vyrovnání, ale domácí hráči s vypětím sil bránili těsný náskok. Zatímco tlak Plzně byl souvislejší, pardubičtí hráči se do útočného pásma dostávali jen z rychlých protiútoků.

V 54. minutě se před Málka dostal Starý, ale minul branku. Na druhé straně se nebezpečných akcí nejčastěji dostávala Kracíkova pětka. S blížícím se závěrem se stupňovala dramatičnost boje. V 56. minutě se blýskl skvělým zákrokem Málek, který vychytal Puchera a na druhé straně Cetkovský zaskočil za Lašáka. Plzeňští trenéři ve snaze o vyrovnání odvolali v 59. minutě Málka. Pětatřicet vteřin před koncem ale se dostali ke kotouči domácí a Cetkovský do prázdné branky pojistil výhru domácích.

Moeller Pardubice - Lasselsberger Plzeň 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Rolinek (Nikolov), 40. Havíř (Pucher), 60. Cetkovský (Rolinek) - 32. Důras (Cartelli). Rozhodčí: Pešina - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. Diváci: 7652.
Pardubice: Lašák - Snopek, Nikolov, Nakládal, Havíř, Táborský, Linhart, Koma, Šeda - P. Sýkora, Rolinek, Blažek - Cetkovský, Pucher, Tvrdík - Kolář I, Koukal, Starý - Klejna, Zohorna, Bláha. Trenéři: Šejba a Lubina.
Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Posmyk, Čakajík, Jasečko, Dresler, Cartelli - Vlasák, Vampola, Adamský - Důras, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Kracík, Matějovský - Stránský, Šindel, Dvořák. Trenéři: Hořava a Rulík.

Reklama

Související témata: