Hlavní obsah

Znojmo - Kladno 3:2Znojmo porazilo v boji o účast v play-off Kladno 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kucharczyk 1 : 0
15. Šmach 1 : 1
28. Kotaška 2 : 1
50. Procházka 3 : 1
52. Horna 3 : 2

ZNOJMO

Hokejisté Znojma porazili v přímém souboji o desáté místo v tabulce v nedělním 48. kole extraligy Kladno 3:2 a svému soupeři se přiblížili na rozdíl jediného bodu. O vítězství Orlů rozhodly kromě přesnější koncovky i dvě využité přesilovky.

Článek

Kladno sice vstoupilo do utkání aktivněji, získalo převahu a také si vypracovalo několik slibných příležitostí, pozorně chytajícího brankáře Trvaje však hosté nepřekonali. Kladnu nepomohla ke skórování ani 52 sekund dlouhá přesilovka pěti proti třem. Orli postupně převzali iniciativu a ve 12. minutě po Selingrově úniku Kuceharczyk vstřelil vedoucí branku. O čtyři minuty později ale hosté z nenápadné akce vyrovnali. Ševc vystřelil z velkého úhlu a těsně před brankou tečoval kotouč Šmach tak přesně, že se trefil mezi chrániče brankáře Trvaje.

Hokej v tempu a se šancemi nabídla i druhá třetina. Znojmo vsadilo na útočné pojetí, prosadilo se ale až při přesilovce pěti proti třem, kdy na trestnou lavici zasedli Kuchler a po něm i obránce Nádašdi. Znojmo zavřelo soupeře v jeho obranném pásmu a po přihrávce Radka Procházky z brankové čáry vstřelil druhý gól obránce Kotaška. Znojmo mělo ještě jednou možnost do konce dvouminutové přesilovky pěti proti třem v závěru druhé třetiny. Z obrovského tlaku ale netrefil Svoboda prázdnou branku a vzápětí Orli nastřelili pouze tyčku.

Také v závěrečné části pomohla Znojmu dobře zahraná přesilovka. Po vyloučení Ševce našel ve skrumáži Demel hůl Radka Procházky, jenž přidal třetí branku. Kladno se v závěrečných deseti minutách ještě snažilo vyrovnat. Podařilo se mu ale pouze korigovat výsledek po Hornově střele. Dvě minuty před koncem mohl Kucharczyk ještě pojistit vítězství domácích, jeho sólový nájezd ale brankář Kopřiva chytil. V poslední minutě ještě Kladno vyzkoušelo power play, ale ani tento tah mu už nepomohl k vyrovnání.

Znojemští Orli - Geus Okna Kladno 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Kucharczyk (Selingr), 29. Kotaška (R. Procházka), 51. R. Procházka (Demel) - 16. Šmach (Ševc), 54. Horna (Bělohlav). Rozhodčí: Turčan - Kis, Padevět. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 3216.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Jareš, Bičánek, Tesařík, Mojžíš, Kotaška, Chvátal - Selingr, Erat, Kucharczyk - Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - Čachotský, Beroun, Meidl. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Kladno: Kopřiva - Nadašdi, Hájek, Trončinský, M. Štěpánek, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: