Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ústí n. Labem 5:3Karlovy Vary splnily roli favorita a porazily poslední Ústí n.L.

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Dobroň 1 : 0
7. Polák 2 : 0
15. Procházka 3 : 0
21. Procházka 4 : 0
29. Janků 4 : 1
43. Kumstát 5 : 1
43. Šaffer 5 : 2
57. Novák 5 : 3

Hokejisté Karlových Varů splnili v nedělním 48. extraligovém kole roli favorita a porazili poslední Ústí nad Labem. Základ k výhře 5:3 dali již v první třetině, ve které vstřelili tři branky. Mezi střelce se ve svém prvním zápase po návratu ze zámoří zapsal i útočník Vojtěch Polák.

Článek

Úvod zápasu však patřil Severočechům a v první minutě musel karlovarský brankář Mensator třikrát zasahovat. Největší šanci měl Čaloun, který ji ale nevyužil. Hosté měli navíc hned ze začátku i výhodu přesilové hry. Západočeši se ale dvě minuty ve čtyřech ubránili a hned z první vážnější šance skórovali, když se přesně od modré trefil Dobroň.

V osmé minutě nejpve trefil Němec do masky ústeckého brankáře Přikryla a ještě stále ve stejné minutě stadion Energie explodoval, když bekhendem zvýšil na 2:0 Polák a do branky hostů se postavil Zikmund. Další lekci z efektivity dali domácí hostům v 16. minutě, kdy se po střele Němce, kterou Zikmund jen vyrazil, prosadil zblízka Milan Procházka.

Milan Procházka neměl daleko k hattricku

Ve 21. minutě vyzkoušel Mensatorovu pozornost nepříjemnou střelou Mrázek, ale radovali se opět domácí. Na konci 22. minuty zvýšil Milan Procházka po menším závaru před Zikmundem už na 4:0. Krátce na to ústecký obránce Andrej Novotný nešetrně narazil na hrazení Hluchého a putoval předčasně do kabin. Karlovy Vary však v dlouhé přesilovce další gól nepřidaly, i když hrály minutu i v pěti proti třem. Milan Procházka však neměl daleko k hattricku.

Hosté Energii za neproduktivitu v přesilových hrách potrestali, když ve 30. minutě ve vlastním oslabení snížil Janků. Snížit na rozdíl dvou branek mohl Hořava, ale Mensator byl pozorný. Větší klid na karlovarské hokejky vrátil ve 44. minutě Kumstát, který si vybruslil svým osobitým způsobem a zvýšil na 5:1. Ještě v téže minutě ale překonal na druhé straně Mensatora Šaffer.

V závěru si ještě hosté zahráli téměř dvě minuty v pěti proti třem, snížit se jim ale v této situaci nepodařilo. Přesto třetí gól přidali, když Mensatora překonal v 58. minutě kapitán Novák.

Energie Karlovy Vary - Slovan Ústečtí Lvi 5:3 (3:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 4. Dobroň (Kumstát), 8. V. Polák (Pech), 16. Milan Procházka (Němec), 22. Milan Procházka (Kristek), 44. Kumstát (Dobroň) - 30. Janků (Pazourek), 44. Šaffer (Janků), 58. V. Novák (Vágner). Rozhodčí: Husička - Chytil, Bryška. Vyloučení: 8:8, navíc Melenovský (K. Vary) 10 min., A. Novotný (Ústí n.L.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3320.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Mudroch, Prošek, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - V. Polák, Pech, Hluchý. Trenér: Venera, Baďouček a Kněžický.
Ústí nad Labem: Přikryl (8. Zikmund) - A. Novotný, Hořava, Zápotočný, Gýna, Němeček, Vágner - Čaloun, Káňa, F. Mrázek - V. Novák, Špirko, A. Nedorost - Janků, Pazourek, Šaffer - Krajči, T. Martinec, Klobouček - Šagát. Trenéři: Votruba a Mach.

Reklama

Související témata: