Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 3:2Litvínov otočil zápas s Libercem, v prodloužení rozhodl Branda

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Rapač 0 : 1
28. Pabiška 0 : 2
35. Reichel 1 : 2
54. Lukeš 2 : 2
60. Branda 3 : 2

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v utkání 48. extraligového kola Liberec 3:2 v prodloužení, když o výsledku rozhodl v čase 60:05 útočník Daniel Branda. Při prohře svých pronásledovatelů si Litvínov upevnil vytouženou šestou příčku a bodoval již v desátém utkání po sobě. Liberec porážkou v severočeském derby naopak prodloužil šňůru proher na šest, přičemž hned čtyři z těchto zápasů ztratil poměrem 2:3 v nastavení.

Článek

Domácí Litvínov, v jehož brance se překvapivě objevil Hübl místo Fraňka, začal v touze po bodech lépe a při několika tečovaných střelách měl Pinc i potřebný kus štěstí. Přišla však sedmá minuta, na led poprvé naskočil čtvrtý útok hostí a první vážnější pokus Bílých Tygrů z Rapáčovy hole zaskočil Hübla.

Po chvilce mohlo být vyrovnáno, ale paradoxně za přičinění hostí. Žabka z rohu kluziště za vlastní brankou poslal ostrou přihrávku nechtěně jen do bruslí spoluhráče a odražený puk vystrašil Pince, který však stihl zareagovat. Velkou šanci vyrovnat dostal Litvínov krátce na to, když hrál 77 vteřin přesilovku čtyři na tři, ale přes obléhání hostující svatyně neuspěl. Na druhé straně trefil v 16. minutě Nedorost tyčku. Domácí se přece jen dočkali ještě v první třetině gólové radosti, ovšem jen na pár okamžiků, neboť videorozhodčí potvrdil, že Punčochář poslal po přihrávce zpoza branky puk do sítě až po vypršení vymezené hrací doby.

Hosté převzali otěže zápasu

V nástupu do druhého dějství si Litvínov vynutil další přesilovku, ve které se dostal do dvou vyložených příležitostí Tomas, ale hosté těsný náskok udrželi a byli to naopak oni, kdo posléze převzal otěže zápasu do vlastních rukou. Ve 27. minutě doráželi ze skrumáže při signalizovaném trestu pro domácí Krstev a Víšek, Hübla však překonat nedokázali. Při následné přesilovce měl domácí gólman štěstí, když Plodek nejprve tečoval těsně vedle ránu Krsteva a následně zamířil stejně i po Podkonického přihrávce.

Přesilovku Litvínov sice s vypětím všech sil přežil, jenž krátce po ní rozehrával Šlégr zpoza Hüblovy svatyně, trefil čepel hole symbolicky forčekujícího Pabišky a k překvapení celého stadionu skončil v domácí brance. Ve 33. ještě zazvonil Podkonický bombou z plné jízdy na horní tyč. Po chvilce se však proti pravidlům provinil Špaček a již za 19 vteřin ho poslal zpět do hry střelou mezi Pincovy betony domácí kapitán Reichel.

Lukeš s přehledem proměnil trestné střílení

Ve třetí části se Bílí Tygři soustředili především na pozorné bránění těsného vedení, které jim mohl ve 47. minutě sebrat Jánský, v koncovce svého odvážného průniku však stejně jako spoluhráči při dorážkách narazil na Pince. Na začátku poslední desetiminutovky základní hrací doby byla před Litvínovem 31 vteřin dlouhá dvojnásobná početní výhoda, domácí lavička si vyžádala oddechový čas, ale bez úspěchu. V čase 54:58 však ujel Bahenský, Bartovič ho zastavil pouze za cenu faulu a Lukeš s přehledem proměnil nařízené trestné střílení.

V 58. minutě mohl Liberec rozhodnout, když hrál 67 vteřin v pěti proti třem, ostré střelecké pokusy však Hübl ustál. Pár vteřin před vypršením 60. minuty na něho ještě uháněl osamocený Víšek, při zakončení byl však dostižen a jeho střelecký pokus zblokován. Na řadu tak přišlo prodloužení, které hned po pěti vteřinách ukončil Branda, který zaskočil Pince.

Litvínov - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 36. Reichel (Lukeš), 55. Lukeš z trestného střílení, 61. Branda - 7. Rapáč (Dušek), 29. Pabiška. Rozhodčí: Homola - Kabourek, Lhotský. Vyloučení: 8:9, navíc Bahenský a L. Poživil (oba Litvínov) oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6440.
Litvínov: J. Hübl ml. - L. Poživil, Šlégr, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Hranáč, Švarný, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Trávníček, Bahenský, Tomas - J. Černý, Sklenička, Rindoš. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Derner, Kočí - L. Čermák, Kašpařík, Pletka - Podkonický, Plodek, Víšek - Bartovič, Pabiška, V. Nedorost - Rapáč, Dušek, Špaček. Trenér: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín