Hlavní obsah

Č.Budějovice - Sparta 0:4Mistrovská Sparta opět uspěla na ledě vedoucích Budějovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Melichárek 0 : 1
42. Hlinka 0 : 2
43. Langhammer 0 : 3
58. Ton 0 : 4

Souboj vedoucího celku a úřadujícího mistra extraligy vyšel v neděli na jihu Čech lépe pražské Spartě. Svěřenci trenéra Františka Výborného dokázali, že se jim proti Českých Budějovicím daří. Ve vyprodané Budvar Areně vyhráli Pražané podruhé v této sezóně, tentokráte 4:0.

Článek

Sparta si tak připsala nad Mountfieldem dvacátou výhru z předcházejících 24 zápasů od sezony 2002/03. Brankář Tomáš Duba udržel podruhé za sebou a počtvrté v této sezóně čisté konto.

Duba byl v permanenci od začátku, již po deseti vteřinách hry jej ohrozili domácí dravci Kůrka se Šimánkem a další velká šance Jihočechů přišla ve čtvrté minutě, kdy zcela volný Sailer číhal u pravé tyčky sparťanské svatyně, ale Šimánek mu poslal přihrávku na paty.

O tři minuty později se srazili u střídačky Frolo s Tomanem. K puku se lacino dostal Netík, ale jeho výpad zastavil Turek. Při trestu Vydareného jel Ton sám od modré, také on však ztroskotal na Turkovi, stejně jako dorážející Hlinka. Hra se rozdrobila několika vyloučeními, v přesilovkách se však ani jednomu ze soupeřů nedařilo. Teprve v závěru první třetiny se dostal k nebezpečné střele Netík, na budějovického gólmana ale recept nenašel.

Agilní Netík působil Jihočechům i nadále velké starosti. V úvodu prostředního dějství při vyloučení Frola trefil tyčku, při dalším střídání vypálil na Turka hned dvakrát a domácí obrana si od něj odpočinula až ve chvíli, kdy neudržel stabilitu v souboji s Muchou a byl vyloučen za nesportovní chování. Budějovičtí také útočili, dobrou příležitost měl Sailer a jeho kolega Vak dokonce orazítkoval tyčku.

Hlinka si připsal premiérovou trefu ve Spartě

Na protější straně po přesném pasu Tona z voleje pálil Američan Cook a při následném trestu Vaka Pražané otevřeli skóre. Od mantinelu prudce nahodil puk před branku Jerofejevs a najíždějící Melichárek neomylně sklepl za Turkova záda. O vyrovnání se pak vehementně pokoušel Sailer, jeho pokusy však byly neúspěšné.

Dva těžké údery zasadila Sparta Jihočechům brzy po zahájení třetí dvacetiminutovky. Nejprve Nedvěd přesně našel najíždějícího Hlinku, jenž vymetl skulinku mezi Turkovou lapačkou a pravou tyčí, o 61 vteřin později vyslal Netík dopředu Langhammera, jehož střela byla rychlejší než padající gólman Českých Budějovic.

Mezitím se dostal do sóla také domácí Veselý, ale klička na Dubu mu nevyšla. Při následném vyloučení Kotrly jel naopak sám na Turka Hanzlík, čtvrtý gól však nepřidal ani v dalším sólovém nájezdu rychlík Ton. Domácí se nevzdávali, měli však i trochu smůly, když při přečíslení tři na jednoho nedokázal Dubu z jasné pozice prostřelit Sailer. Hosté drželi zápas pevně v rukou a necelé dvě minuty před koncem pojistili výsledek přesným zásahem nejlepší střelec soutěže Ton.

Mountfield České Budějovice - Sparta Praha 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 28. Melichárek (Jerofejevs), 43. M. Hlinka (P. Nedvěd), 44. Langhammer (Netík), 59. Ton (Vykoukal). Rozhodčí: Polák - Čížek, Prchal. Vyloučení: 9:9, navíc Černošek (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).
Budějovice: Turek - Sičák, Frolo, Toman, Vydarený, Mucha, Gřegořek, Macháček, od 51. navíc Bolf - Kůrka, Šimánek, Sailer - L. Květoň, V. Hübl, Kotrla - Hudec, Vak, Veselý - Gulaš, Mertl, Mikulík. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Sparta: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, Cook, Černošek - Melichárek, P. Nedvěd, M. Hlinka - Ton, Langhammer, Netík - Dragoun, Vaic, Hromas - Švagrovský. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: