Hlavní obsah

Polák se po svém návratu ze zámoří uvedl parádně, hned dal gól

Hokejový útočník Vojtěch Polák, nejnovější posila karlovarské Energie, pojal svůj návrat ze zámoří ve velkém stylu. Už v osmé minutě duelu s Ústím nad Labem zvyšoval pohotovou ranou na 2:0. Nakonec se se svými spoluhráči mohl těšit z výhry 5:3.

Článek

"Moc jsem se těšil, až zase nastoupím za Karlovy Vary a sám jsem snad tak rychlý začátek ani nečekal. V té situaci Lukáš Pech vystřelil, ale trefil pouze mě. Pak se tam puk někde mlel a najednou byl zase u mě. Měl jsem to na bekhend, tak jsem zkusil vystřelit nahoru a padlo to tam," popisoval své jedno z prvních střídání po návratu z tříletého působení na farmě Dallasu.

Karlovarský odchovanec dorazil na západ Čech v pátek pozdě večer, nebylo tedy jasné, zda se stihne na důležité nedělní utkání připravit. Sám ovšem nepochyboval. "Určitě jsem byl předem rozhodnutý, že nastoupím. Moc jsem se těšil. Trenér se mě zeptal a já mohl říct jedině: ,Jasně, jdeme na to!," uvedl dvaadvacetiletý útočník.

Příchod druhého nejmladšího českého reprezentanta se udál až v poslední možný den přestupů, 31. ledna. Přesto byl aktuálně čtvrtý klub extraligy s Polákem dlouhodobě v kontaktu. "Karlovarské vedení se se mnou bavilo už v létě, ale nakonec to vyšlo tak, že jsem přišel až na poslední chvíli. Musím také poděkovat klubu, že mně dalo šanci a můžeme jít zase společně dál. Určitě chci být posilou," popisoval Polák podrobnosti svého návratu do lázeňského města.

Přestože stihl v NHL nastoupit jen k pěti utkáním, své tříleté mise rozhodně nelituje a také nevzdává ani myšlenky na návrat do zámoří. "Byla to výborná zkušenost, úplně jiný hokej, menší kluziště. Je to celé prostě jiné. Tenhle český hokej je ale určitě krásnější, snažíme se hrát z hokejky na hokejku. Až když se nedaří, tak sáhneme k nahazování. Ty tři roky jsou pro mě ale obrovskou zkušeností," dodal Polák.

Reklama

Související témata: