Hlavní obsah

Podkonický zažil smolný návrat, trefil tyč a Liberec opět prohrál

LITVÍNOV

Slovenský útočník Andrej Podkonický zapadl jako navrátilec do týmu libereckých Bílých Tygrů se vším všudy. Také na jeho hůl se totiž přilepila smůla, která poslední dobou mužstvo provází. Místo toho, aby byl šťastným žolíkem a při vedení 2:0 na ledě Litvínova zvýšil vedení a pojistil tím náskok Libereckých, trefil parádní střelou pouze brankovou konstrukci.

Článek

Bílý Tygři posléze podlehli těsně 2:3 v prodloužení - již počtvrté z posledních šesti duelů stejným výsledkem a pokaždé v nastavení. "Zápas jsme si prohráli sami. Byl to vyhraný zápas pro nás, ale bylo tam i hodně vyloučených z naší strany," řekl Podkonický ČTK krátce po utkání. Jen vlásek chyběl k tomu, aby návrat do české nejvyšší soutěže ozdobil gólem. "To byla velká škoda. Byl by to gól na 3:0 a myslím, že by to byl konec zápasu. Právě tohle asi rozhodlo," litoval devětadvacetiletý forvard.

Útočná posila Severočechů potřebuje po návratu ještě nabrat síly. "Necítil jsem se úplně nejlépe. Byl jsem unavený z toho, že jsem sem přišel dost rychle a ze čtvrtka na pátek jsem celou noc nespal, protože jsem letěl do Čech. Bylo to náročné, ale nebylo to úplně špatné," hodnotil Podkonický. Se spoluhráči však našel společnou řeč velmi rychle, i když nenastoupil na své tradiční pozici centra. "Sice jsem hrál na pravém křídle, ale s Plodkem a Víškem se hraje perfektně."

I přes ztracené dvoubrankové vedení mohli hosté rozhodnout při dlouhé přesilovce pět na tři v závěru běžné hrací doby. "Tam jsme měli dát gól. Odbránili to však dobře. Škoda jen toho, jak mi to tam Plodek dával před prázdnou, ale Jirka Šlégr si tam lehl a chytil to nohou, jinak by to byl gól," popisoval Podkonický další smolný okamžik. Početní výhody však dnes celkově Liberce vůbec nešly. "Měli jsme při nich těžký hlavně přechod přes střední pásmo. Nevím, čím to bylo, ale nedokázali jsme se usadit v jejich pásmu. Musíme na tom zapracovat," prohlásil Podkonický.

Oficiálně je slovenský reprezentant dohodnutý s klubem na spolupráci do konce sezony. "Budeme se určitě bavit i o dalších letech, ale teď na to ještě nebyl čas," vysvětlil Podkonický, který však o své budoucnosti sám nemá zcela stoprocentně jasno. "Ještě nejsem zcela rozhodnutý, ale teprve uvidíme, jak to dopadne," dodal.

V rozvázání smlouvy v Podolsku Čechov byl problém

Na návrat se však hodně těšil. "Prožil jsem v Liberci krásné tři roky a v Rusku se mi moc nedařilo. Přestal jsem hrát, chtěl jsem odtamtud pryč a jsem rád, že mi to Liberec zařídil, abych se sem dostal," pochvaloval si. V rozvázání smlouvy v ruském Podolsku Čechov byl však problém. "Nehrál jsem a navíc mě sem nechtěli pustit. Trenér mě nechtěl a manažer mě nechtěl pustit, takže tam navíc byly neshody. Ale manažer nakonec řekl, že pokud chci jít, tak mě pustí," uvedl rodák ze Zvolena.

Podkonický si nepadl do oka s novým trenérem. "Zpočátku to bylo v pohodě, i když přišel nový trenér, ale pak jsme začali hrozně prohrávat, on začal míchat lajny, všechno rozbil a chtěli ode mě, abych dával góly, ale ty se dávají těžko, když jsem jednou v hledišti a jednou hraju," popisoval Podkonický. Ze strany trenéra se ovšem nedočkal žádného odůvodnění. "Nebyla tam ani žádná komunikace, jen řekl, že nedávám góly."

Motivací pro návrat útočníka se zkušenostmi ze zámořské NHL v barvách Floridy a Washingtonu byla především reprezentace. "Mohl jsem tam ještě měsíc vydržet, ale jako mužstvo jsme byli stále na chvostu tabulky a byla jen malá šance na play off." Tím by však pro něho skončila sezona 1. března. "Ale já chci ještě hrát, protože tam se pak bude bojovat o mistrovství světa a já potřebuji hrát a ne sedět někde na střídačce nebo v hledišti," uzavřel Podkonický.

Reklama

Související témata: