Hlavní obsah

Duba si druhé nuly za sebou na ledě Českých Budějovic hodně cenil

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Brankáře hokejové Sparty Tomáše Dubu zastihl závěr základní části extraligy v dobré formě. Dvojnásobný juniorský mistr světa udržel ve dvou zápasech za sebou čisté konto a i díky němu se úřadující mistr drží na pátém místě extraligové tabulky zajišťujícím přímý postup do čtvrtfinále play off.

Článek

"Dvě nuly za sebou potěší každého brankáře a já jsem rád, že ta druhá nula se mi povedla právě proti výbornému týmu Budějovic," řekl šestadvacetiletý Duba novinářům po nedělní výhře Sparty na ledě extraligového lídra 4:0. V pátek jej nepřekonali střelci Ústí nad Labem.

Duba si v neděli připsal 32 úspěšných zákroků. Důležitý byl zejména jeho zásah ve třetí třetině, kdy jej za stavu 2:0 nepřekonal Ondřej Veselý. "Byla to vyložená gólová situace, ale mně se naštěstí vydařil dobrý zásah. Když pak domácí v protiútoku dostali třetí gól, bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. Od té chvíle už trochu přestali hrát" uvedl Duba spokojeně.

Hra Sparty se podle něj začíná zlepšovat. Tým už se vyrovnal s náročným lednovým programem, kdy startoval na turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradu. "Je na nás vidět, že se v posledních zápasech sehráváme a naše výkony jdou nahoru. Únava z Petrohradu už je pryč," dodal člen širšího reprezentačního kádru.

Reklama

Související témata: