Hlavní obsah

Konečně jsme prolomili sérii porážek, oddechl si pardubický Havíř

Pět zápasů a téměř dva týdne čekali hokejisté Pardubic na extraligovou výhru. Úřadující vicemistři neprožívají vydařenou sezónu a s největší pravděpodobností budou chybět v play off. V neděli ale dokázali poprvé v sezóně porazit Plzeň 3:1 a zásluhu na tom měl i obránce David Havíř, který ve 40. minutě překonal v přesilové hře brankáře Romana Málka a připsal si tak vítězný gól zápasu.

Článek

Havíř si po zápase hodně oddechl, že série porážek je již minulostí. "Konečně jsme ji prolomili," řekl. O výsledek se ale bál až do závěrečné sirény. "V posledním zápase v Plzni jsme taky vedli, oni před koncem vyrovnali a v prodloužení to otočili. Bál jsem se, aby to dnes nedopadlo stejně," vysvětlil Havíř.

Jeho branka na 2:1 se ukázala hodně důležitá. Třetí gól totiž Moeller přidal až při power play soupeře. Předtím totiž vždy ztroskotali na Málkovi, kterého nepřekonali ani při přesilovce pět na tři. "Je to dobrý gólman," uvedl už s úsměvem zkušený bek. "To se ale stane, že to tam prostě nepadne. Ale důležité bylo, že to tam nakonec spadlo," oddechl si Havíř.

Domácí v závěru zápasu urputně bránili těsný náskok a zdálo se, že se snažili hrát na jistotu a nekomplikovat si situaci. Přesto měli několik dobrých šancí pojistit své vedené. "V naší situaci, kde jsme na hony daleko od play off, si myslím, že se kluci dneska uvolnili. Nebylo tam tolik toho stresu jako v předešlých zápasech," soudil.

Pardubičtí chtěli podle něj hlavně ukázat svým divákům, že hokej hrát nezapomněli. "My určitě budeme hrát všechny zbývající zápasy tak, abychom je vyhráli. Ale když si nalijeme čistého vína, tak play off je pro nás ztracené. Nám nezbývá nic jiného než hrát na mzdu a hrát pěkný hokej pro lidi," dodal Havíř realisticky.

Reklama

Související témata: