Hlavní obsah

Slávista Novák: Na zápisné si když tak vezmu hypotéku

Návrat jak má být prožil obránce pražské Slavie Jan Novák v nedělním utkání 48. kola hokejové extraligy proti Zlínu. V 50. minutě vsítil vítěznou branku domácích, když v přesilové hře trefil přesně volný prostor u pravé Murínovy tyče. "Přišla výborná přihrávka a já zamířil k tyči, spadlo to tam skoro na milimetr přesně," popsal Novák. Zadák Slavie se díky svému gólu dostal do ideální sestavy 48. kola extraligy podle Sport.cz.

Článek

Máte z vítězného gólu hned v druhém utkání po návratu do Slavie velkou radost?

Jo, je to perfektní. Už v pátek proti Litvínovu mě překvapili diváci, když skandovali moje jméno a vytáhli i nápis Vítej doma s obří sedmnáctkou, to bylo od nich moc hezké. Bylo mi pak líto, že jsem se jim neodvděčil vítězstvím.

Ideální sestava 48. kola extraligy podle Sport.cz:
T. Duba (Sparta - podruhé v sestavě kola) - J. Novák (Slavia), M. Dobroň (K. Vary) - F. Lukeš (Litvínov - 3), Radek Procházka (Znojmo), Milan Procházka (K. Vary - 2).

Věřil jste, že se prosadíte tak brzy?

Já to čekal hned v prvním zápase... Ne, vážně, jsem rád, že ten gól pomohl k vítězství.

Skóroval jste dělovkou od modré v přesilovce, to je vaše tradiční parketa…

To se nedá zapomenout. Přišla výborná přihrávka a já zamířil k tyči, spadlo to tam skoro na milimetr přesně. Jen jsem si pak rýpnul do Bednáře, že už nemusel dávat ten druhý gól. Mně by se líbilo být jediným střelcem utkání.

Budete muset za tu trefu přispět do klubové pokladny?

Určitě, já ale v této sezóně hraju už za třetí klub, takže pořád dávám zápisné. V sobotu mám narozeniny, tak připravím něco většího. Snad mě to nezruinuje, a když tak si vezmu hypotéku.

Jaký máte pocit z návratu do extraligy po dvou letech?

Jsem rád, že jsem se vrátil do Slavie, která sází na důrazný hokej založený na bruslení a agresivním stylu. Funguje tu správný týmový duch a výsledkům doma určitě pomohlo i zúžení kluziště.

Bylo pro vás složité tomu přivyknout?

Ze začátku jsme byl dost překvapený, jaká je tu nudle, a když jsem jel do rohu a přede mnou se najednou objevil mantinel, tak jsem se až lekl. Diváci ale vidí atraktivnější hokej a stylu Slavie to určitě sedí.

Doufáte, že se vaše podivná sezóna, během níž jste předčasně končil ve švédském klubu Skelleftea i v kádru finského mistra Oulu, dostává do správných kolejí?

Už by bylo na čase. Každý hraje hokej kvůli tomu, aby vyhrával, a já bych si právě tady ve Slavii rád řekl: konec dobrý, všechno dobré.

Reklama

Související témata: