Hlavní obsah

Hokejisté Znojma přišli před extraligovým finišem o brankáře Trvaje

PRAHA

Hokejisty Znojma postihla před závěrečnými koly základní části O2 extraligy další rána. Poté, co jihomoravský klub přišel o svého kapitána Jiřího Dopitu, který se na konci ledna podrobil operaci kolena, ztratili Orli i svou brankářskou jedničku. Jiří Trvaj byl při čtvrtečním tréninku zasažen pukem do ukazováčku pravé ruky a čeká ho minimálně pětitýdenní pauza.

Článek

Podle znojemského oficiálního webu nemá třiatřicetiletý gólman ani teoretickou šanci, že by se ještě v letošním ročníku objevil v brance Orlů. A to ani v případě, že by hrál se speciální dlahou. Ukazováček pravé ruky totiž potřebuje k držení hole.

Trvajův post tak zaujme osmatřicetiletý Jaroslav Kameš. Znojmu se ještě před vypršením přestupního termínu podařilo na střídavý start získat gólmana Milana Řehoře z Jihlavy. „Nepříjemné je, že termíny první ligy a extraligy spolu kolidují, bude těžké to skloubit. Ale určitě se nějak domluvíme,“ řekl znojemský trenér Václav Sýkora pro oficiální stránky klubu.

Sýkora věří, že se tým ještě více semkne

Zranění Trvaje je pro Znojmo tvrdou ránou. Osminásobný reprezentant odchytal za Orly v právě probíhající sezóně čtyřicet tři zápasů, ve kterých čtyřikrát udržel čisté konto. Průměr branek na zápas má 2,42. „Je to citelná ztráta, ale věříme, že se tým ještě víc semkne, tak jak to udělal, když se zranil Jirka Dopita,“ věří hlavní kouč Znojemských orlů.

Znojmu nyní v tabulce patří jedenáctá, první nepostupová příčka. Na desáté Kladno ale Orli ztrácí pouhý bod. Do konce základní části ještě zbývá sehrát čtyři kola.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín